Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει σήμερα τα 94ά γενέθλιά της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, γιορτάζει σήμερα τα 94α γενέθλιά της.

Η Ελισάβετ Β, (Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία) γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, είναι η Βασίλισσα Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα γιορτάσει τα 94ά γενέθλιά της όπως συνηθίζεται τόσα χρόνια, καθώς ζήτησε να ακυρωθούν οι κανονιοβολισμοί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει και τη Βρετανία.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Βασίλισσα βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της πρίγκηπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, στο Ουίνδσορ  με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό.

Ο πρίγκηπας Φίλιππος, έκανε χθες μία σπάνια παρέμβαση  “σπάζοντας” τη συνταξιοδότησή του απο τα πριγκιπικά του καθήκοντα, εν μέσω πανδημίας.

Με το μήνυμά του που αναρτήθηκε στα social media των Ανακτόρων ο Δούκας του Εδιμβούργου θέλησε να εκφράσει το δικό του “ευχαριστώ” στους υγειονομικούς υπαλλήλους και όλους όσοι με την προσφορά τους συνεισφέρουν ώστε να συνεχίζεται κανονικά -οσο γίνεται- η καθημερινότητα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αναγνωρίζει τον ζωτικό ρόλο του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού που όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν το μέσο να πολεμήσουν τον φονικό ιό στα εργαστήρια και στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ευχαρίστησε και όλους τους υπαλλήλους σε θέσεις-κλειδί για την προσφορά τους, όπως είναι οι υπάλληλοι σουπερμάρκετ, οι υπάλληλοι της καθαριότητας κ.ά.