Η βασίλισσα Ελισάβετ απαγόρευσε στη Μέγκαν να φορά βασιλικά κοσμήματα – «Θερμό» επεισόδιο…

Έξαλλος είναι ο πρίγκιπας Χάρι με την γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς η μονάρχης απαγόρευσε πρόσφατα στη Μέγκαν Μαρκλ να δανείζεται ορισμένα από τα σπάνια κοσμήματα – κειμήλια της βασιλικής συλλογής, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή στον κόσμο.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε στον βρετανικό Τύπο πηγή από το παλάτι. Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή η 92χρονη βασίλισσα έθεσε αυστηρούς κανόνες για το ποια θα φορά τα κοσμήματα του παλατιού, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται αρκετά από εκείνα που φορούσε κατά καιρούς και η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Με στόχο να διατηρηθεί η ιεραρχία, η τάξη και η προτεραιότητα ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας η «αειθαλής» μονάρχης απαγόρευσε στην δούκισσα του Σάσεξ να φορά κάποια κομμάτια της βασιλικής συλλογής την ίδια στιγμή που η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, έχει ελεύθερη πρόσβαση στη συλλογή, ως μέλλουσα πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά και ως μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από «θερμό» επεισόδιο

Η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την παραπάνω απόφαση μετά από ένα επεισόδιο στον γάμο της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι τον περασμένο Μάιο. Τότε, όπως έγινε γνωστό στον βρετανικό Τύπο, η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, απαίτησε να φορέσει στην τελετή μια τιάρα με σμαράγδια από την βασιλική συλλογή αλλά το παλάτι δεν το επέτρεψε. Όταν το έμαθε ο πρίγκιπας Χάρι είπε την περίφημη φράση: «Ό,τι θέλει η Μέγκαν το παίρνει», γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της βασίλισσας.

Πηγή από το παλάτι είχε αποκαλύψει τότε πως η μονάρχης και ο εγγονός της είχαν έναν «θερμό» διάλογο και η βασίλισσα τόνισε στον πρίγκιπα Χάρι: «Η Μέγκαν δεν μπορεί να παίρνει ό,τι θέλει. Θα φορέσει την τιάρα που θα της δώσω εγώ!». Η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος Suits, που θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί στα τέλη Απριλίου, έλαμψε στον γάμο της με την τιάρα που της έδωσε το παλάτι και όχι αυτή που εκείνη ήθελε. Επρόκειτο για μια διαμαντένια τιάρα που κατασκευάστηκε το 1932 για την βασίλισσα Μαίρη, γιαγιά της Ελισάβετ.

Πάνω από 1 εκατομμύριο κοσμήματα στη συλλογή

Η βασιλική συλλογή κοσμημάτων της Ελισάβετ διαθέτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων, στέμματα, τιάρες, περιδέραια και σκουλαρίκια.

Ένα από αυτά, η τιάρα «Lovers’ Knot», έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Κατασκευάστηκε από διαμάντια το 1914 για την βασίλισσα Μαίρη, το 1981 η βασίλισσα Ελισάβετ την έδωσε ως γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τώρα την φορά συχνά η Κέιτ Μίντλετον σε επίσημες εκδηλώσεις του παλατιού.