Η Βέροια συνέτριψε τον Παναθηναικό με 3-0

Με δύο αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρέταξε τον Παναθηναϊκο ο Χουάν Ρότσα. Στη θέση του άρρωστου Σεϊταρίδη έβαλε τον Μαρίνο, ενώ στο κέντρο της άμυνας επανέφερε τον Βελάσκες αντί του νεαρού Τριανταφυλλόπουλου. Οι υπόλοιποι εννιά ήταν σταθεροί. Ο Καρνέζης στο τέρμα, ο Βύντρα στόπερ και ο Σπυρόπουλος αριστερά. Ο Βιτόλο αμυντικό χαφ, με τους Σισοκό και Ζέκα αμυντικά χαφ, τον Μαυρία δεξιά, τον Λάζαρο αριστερά και τον Τοτσέ.

Και η Βέροια από την πλευρά της παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Πλατανιά. Ο Γκιγιέρμο ξεκίνησε αντί του Καλτσά και ο Γεωργέας αντί του Καλογέρη που ήταν τιμωρημένος. Η Βασίλισσα του Βορρά μπήκε με ορμή στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά τους πράσινους δυσκολεύοντας τις μεταβιβάσεις τους και οδηγώντας τους σε λάθη. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 20λεπτο οι πράσινοι είχαν 21 λάθη!

Οι Ημαθιώτες άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό, ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Ολαϊτάν που απέφυγε με ωραία κίνηση τους Βύντρα και Σισοκό και έβγαλε στον ξεχασμένο από την πράσινη άμυνα Ιωάννου, που πλάσαρε τον Καρνέζη γράφοντας το 1-0.

Οι πράσινοι είχαν μια… αναλαμπή με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 26′ που μπλόκαρε ο Λόπες, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και αφού έχασαν καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Αμαραντίδη στο 40′, που κόντραρε στον Τοτσέ και έφυγε σύριζα από το δοκάρι, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 43′ και πάλι με τον Ιωάννου. Ο Γεωργιάδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Καφέ, ο πρώτος μπήκε από δεξιά, με τον Καρνέζη να κάνει αναίτια έξοδο στο πλάι αφήνοντας την κενή την εστία του και ο Ιωάννου με κεφαλιά σημείωσε το 2-0!

Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού είδαμε την Βέροια να μπαίνει αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνιδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει τέσσερις ευκαιρίες, δύο με τον Ολαϊτάν και μια με τον Γκιγιέρμο και τον Καλί, με τον Καρνέζη να αποσοβεί τον κίνδυνο, αλλά στο 55′ μάζεψε για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του σε κατά μέτωπο επίθεση του Μπαργκάν και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει από το 55ο λεπτό! Ετσι, όπως ήταν οι πράσινοι δεν γύρναγε με τίποτα και εκτός αυτού κινδύνευαν με μεγαλύτερο διασυρμό από την Βέροια. Ο Ρότσα έβαλε Σο και Χουχούμη, οι οποίοι βελτίωσαν κάπως την ομάδα και πρωταγωνίστησαν στις καλύτερες στιγμές του Τριφυλλιού στο ματς στο 73′ και 76′, με τον Παναθηναϊκό στο 66′ να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Βέροιας από σέντρα του Μαυρία, αλλά με τέτοια εικόνα ποιος να φωνάξει και τι να πει…

Στα τελευταία λεπτά, οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και πήγαν να πλακωθούν με τους οπαδούς της Βέροιας. Η αστυνομία καθυστέρησε να ενεργήσει για να αποτρέψει την εισβολή τους και για λίγα λεπτά το ματς διακόπηκε απο τον Θάνο, μέχρι να ξαναρχίσει και να το λήξει…

Αξιοσημείωτη είναι η στάση του Ρότσα που σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού είχε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη για την εφιαλτική βραδιά που πέρασε η ομάδα του στην Βέροια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αργεντίνος προπονητής στην συνέντευξη Τυπου που ακολούθησε του 3-0 από την Βασίλισσα του Βορρά.