Η αφίσα του ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής – θα ιδρύσω νέο κόμμα αν τεθώ εκτός νόμου, λέει ο Μιχαλολιάκος

Αυτή είναι η αφίσα που, σε συνδυασμό και με άλλο οπτικό υλικό κατά της ρατσιστικής βίας και του ναζισμού,  θα συνοδεύσουν τη συνέντευξη τύπου που αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να παρουσιάσει την πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Απέναντί του φαίνεται πως θα βρει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον έτερο της τρικομματικής κυβέρνησης, Φώτη Κουβέλη, που εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό τα «παλικάρια» του εθνικιστικού κόμματος θα γίνουν «λαϊκοί ήρωες». Πόσο μάλλον, καθώς το Σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά και σε περίπτωση που τελικά αυτό γίνει εφικτό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα χάσουν τις έδρες τους.

Στην συνέντευξη τύπου , ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει την πρόταση που έχει καταρτίσει ομάδα νομικών  για την αντισυνταγματική δράση της Χρυσής Αυγής που, κατά συνέπεια, καθιστούν τη λειτουργία της αντίθετη με τις συνταγματικές αρχές και τους δημοκρατικούς κανόνες που διέπουν την Ελληνική Βουλή και τα ελληνικά κόμματα. Και θα ζητήσει να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, για να δοθεί το μήνυμα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν ανέχεται φαινόμενα ρατσιστικής βίας, αντιδημοκρατικών κοινωνικών συμπεριφορών με νεοναζιστικές πατέντες.

Απέναντί του φαίνεται πως θα βρει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον έτερο της τρικομματικής κυβέρνησης, Φώτη Κουβέλη, που εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό τα «παλικάρια» του εθνικιστικού κόμματος θα γίνουν «λαϊκοί ήρωες».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, φαίνεται να συμπλέει με την τελευταία αυτή άποψη, καθώς θα βρει «πάτημα» να μιλάει με «στοιχεία» πλέον, για διωγμό του κόμματός του. Έχει μάλιστα και εναλλακτικό σενάριο στην φαρέτρα του… την ίδρυση νέου κόμματος, της «Ελληνική Αυγής», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος  Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι  «η  Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων … το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής… Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να… “θέσουν εκτός νόμου” την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».