”Η ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο” χρησιμοποίησε την ασχήμια της κατά του Bullying! (Video – Photos)

Η 26χρονη Λίζι Βελάσκεζ γεννήθηκε στο Τέξας με ένα σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχουν ακόμα δύο άλλα

1άτομα σε όλο τον κόσμο. Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Λίζι δεν της επιτρέπει να παίρνει βάρος ενώ έχει χάσει και την όραση από το δεξί της μάτι.

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή της και τίτλο: «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story», (Μια γενναία καρδιά: Η ιστορία της Λίζι Βελάσκεζ), έκανε την Κυριακή πρεμιέρα στο φεστιβάλ μουσικής και ντοκιμαντέρ «South by Southwest» στο ‘Οστιν του Τέξας.

Το ντοκιμαντέρ το χρηματοδότησε η ίδια η 26χρονη, αφού συγκέντρωσε το ποσό των 180.000 δολαρίων σε εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον του bullying, μετά από μια συγκινητική ομιλία που πραγματοποίησε στο TED το 2013, με θέμα την ζωή της και τον εκφοβισμό που είχε υποστεί η ίδια εξαιτίας της εμφάνισής της.

Σε ηλικία 17 ετών η Λίζι είδε στο Youtube ένα καθόλου κολακευτικό για την ίδια βίντεο που την χαρακτήριζε ως την «ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο», αλλά και σχόλια εις βάρος της, όπως ότι η μητέρα της θα έπρεπε να είχε κάνει έκτρωση, αντί να την φέρει στον κόσμο!

Η γενναία κοπέλα, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή της στην μάχη κατά του εκφοβισμού…

Αποσπάσματα από την εμπνευσμένη ομιλία της στην αμερικανική οργάνωση TED έγιναν βίντεο που απέσπασε 7,2 εκατ. views και της έδωσε την ιδέα να γυρίσει σε ντοκιμαντέρ τη ζωή της και την πάλη της ενάντια στο bullying.

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, Sara Bordo, δήλωσε για την Λίζι Βελάσκεζ: «Έχει μια τέτοια εσωτερική δύναμη και αίσθηση του χιούμορ που ο καθένας θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της. Όλοι έχουμε δυσκολίες στη ζωή, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με όσα έχει περάσει η Λίζι. Η θετική της στάση εξυψώνει το πνεύμα κάθε ανθρώπου στον κόσμο».

2 3 4