Η Αστυνομία κάνει έκκληση για βοήθεια του κοινού για τις πυρκαγιές

Την βοήθεια του κοινού ζητεί η Αστυνομία τόσο για σκοπούς πρόληψης και μείωσης των πυρκαγιών όσο και για εντοπισμό και σύλληψη επιτήδειων ή πυρομανή προσώπων, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία για τη διερεύνηση των αιτιών των πρόσφατων πυρκαγιών, να επικοινωνήσει άμεσα με τους αριθμούς τηλεφώνων 112, 199 ή 1460 διαβιβάζοντας όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.

Η γραπτή ανακοίνωση: 

Γενικά επισημαίνεται όπως, όταν οι πολίτες αντιληφθούν σε οποιανδήποτε περιοχή ή τοποθεσία κινήσεις υπόπτου/ων οχημάτων ή προσώπων να σημειώσουν τα πιο κάτω στοιχεία, τα οποία να δοθούν στην Αστυνομία στα πιο πάνω τηλέφωνα:

– Την ακριβή τοποθεσία και την ώρα που θεάθηκε το ύποπτο όχημα/πρόσωπο.

– Περιγραφή, του οχήματος (μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο κλπ. αριθμούς εγγραφής, χρώμα, τύπο οχήματος, οποιαδήποτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οχήματος), καθώς και την κατεύθυνση που ακολούθησε.

– Αν το όχημα θεάθηκε ξανά στην περιοχή.

– Περιγραφή του προσώπου/πων που επέβαιναν στο όχημα.

– Αν πρόκειται για πεζό πρόσωπο/πα να καταγράφεται η περιγραφή τους (σωματότυπος, χρώμα μαλλιών, ρούχα που φορούσαν, ή οποιαδήποτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά) και αν είχαν οποιονδήποτε ύποπτο αντικείμενο στην κατοχή τους.

– Απόσταση που εντοπίστηκε το όχημα ή το πρόσωπο/πα από το σημείο της πυρκαγιάς.

Οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόληψη και στη διαλεύκανση υποθέσεων πρόκλησης πυρκαγιών λόγω αμέλειας ή και κακόβουλα, αφού οι πληροφορίες που μπορούν να δώσουν είναι πολύ χρήσιμες και σημαντικές για εντοπισμό των δραστών.