Η Αστυνομία εξετάζει στοιχεία για τα επεισόδια στο Ανόρθωση-Απόλλωνας

Στοιχεία τα οποία κατέχει η Αστυνομία σε συνδυασμό με πληροφορίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη οπαδών που προκάλεσαν χθες τα σοβαρά επεισόδια στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωσης και Απόλλωνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις στη Λεμεσό ανέφερε ότι «15 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ομάδα φιλάθλων της ομάδας του Απόλλωνα προσέγγισαν το στάδιο κρατώντας βόμβες μολότοφ, εργοστασιακές κροτίδες πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και προκαλούσαν τους οπαδούς της ανόρθωσης που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια, είπε, «ομάδα φιλάθλων της Ανόρθωσης εξήλθαν από το στάδιο και υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ των φιλάθλων των δυο ομάδων. Τα μέλη της αστυνομίας ενισχύθηκαν με άλλα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών έτσι ώστε να διαλυθούν».

Τα επεισόδια, είπε ο κ. Αγγελίδης διήρκησαν μια ώρα περίπου. «Η συμπεριφορά που έδειξαν αρχικά οι οπαδοί του Απόλλωνα, ανέφερε, κρίνεται αδικαιολόγητη και φαίνεται ότι προγραμματισμένα πήγαν εκεί με βόμβες μολότοφ για να δημιουργηθούν επεισόδια και στη συνέχεια η σύγκρουση με τους φιλάθλους της Ανόρθωσης».

Από τα επεισόδια, πρόσθεσε, τραυματίστηκε ένας 20χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα 2ου βαθμού. «Ισχυρίστηκε ότι κρατούσε φωτοβολίδα την ώρα που τραυματίστηκε. Από τις εκτιμήσεις τις δικές μας διερευνάται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τραυματίστηκε από βόμβες μολότοφ. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα λόγω των αναθυμιάσεων. Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς».

Τα επεισόδια, συνέχισε, «κρίνονται αδικαιολόγητα λαμβάνοντας υπόψη, πρώτο, ότι ήταν ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων». Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. ΑγγελΊδης, έχει συγκροτηθεί ομάδα από μέλη της αστυνομίας η οποία διερευνά τα επεισόδια.

«Κατέχουμε επίσης κάποια στοιχεία τα οποία αξιολογούνται σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες. Οι εξετάσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Αγγελίδης είπε «υπήρχε ένας ικανοποιητικός αριθμός» αστυνομικών, έχοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν φιλικός ο αγώνας. Παρόλο τούτο, μετά τα επεισόδια εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο ενισχύθηκαν τα μέλη που βρίσκονται εκεί, είπε.

Ο αριθμός των αστυνομικών ανερχόταν αρχικά σε 20 και ενισχύθηκαν, φθάνοντας στο σύνολο τους 40 περίπου αστυνομικούς, είπε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά επίσης οκτώ μέλη της αστυνομίας, ενώ υπέστησαν ζημιές τρία αυτοκίνητα πολιτών.