Η Αστυνομία αποφασίζει τη Δευτέρα το χειρισμό των καταγγελιών Ρ. Ερωτοκρίτου

Άρχισε και συνεχίζεται από τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου η αξιολόγηση της πολυσέλιδης κατάθεσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες γύρω στις 5.30 το απόγευμα.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει μια σαφής εικόνα ως προς τις επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από πλευράς της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου κινείται στη βάση των όσων είχε καταγγείλει και δημόσια αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, δίνοντας ωστόσο πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για όλα όσα καταγγέλλει.

Σύμφωνα με το πόρισμα Καλλή, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διέπραξε τα ποινικά αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έκανε λόγο για πόλεμο του κοινωνικο-οικονομικού κατεστημένου της Λευκωσίας εναντίον του λόγω των όσων έχει κάνει στα θέματα οικονομίας, για ατυχή παραλληλισμό της υπόθεσης Providencia με εκείνη του συμψηφισμού χρεών και καταθέσεων του ιδίου και αντέστρεψε τα πυρά κατά του πρώην και νυν Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και δικηγόρων αναφερόμενος σε συνωμοσία και “συγκλίνουσες μοχθηρίες”.

Ο κ. Ερωτοκρίτου είχε καλέσει την Αστυνομία να διεξάγει ανακρίσεις και να λάβει καταθέσεις όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από τους νυν και τέως Γενικούς Εισαγγελείς, τον δικηγόρο των ετεροθαλών αδερφών της 13χρονης ορφανής Ρωσίδας (υπόθεση Providencia) Πάμπο Ιωαννίδη, τον Έφορο Εταιρειών, τον δικηγόρο της 13χρονης, αλλά και τους αντίδικους του που είναι το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους (στην προσωπική του υπόθεση).

Θα πρέπει, όπως είπε, να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων αυτών και του ιδίου σε όποιες χώρες και αν βρίσκονται καθώς και οι λογαριασμοί των συνδεδεμένων με αυτούς πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε δηλώσει ότι «με δεδομένη την προώθηση ποινικής δίωξης στη βάση των όσων έχει εξετάσει και αποφανθεί ο ποινικός ανακριτής κ. Π. Καλλής, τα όσα έχει προβάλει ο κ. Ερωτοκρίτου ως σχετιζόμενες με την υπόθεση ενέργειες εμπλεκομένων προσώπων, θα μπορούν να εγερθούν και να εξετασθούν από το εκδικάζον Δικαστήριο ως σχετικά με τα επίδικα θέματα”.