Η αρχαία ιστορία της Κύπρου στις Βρυξέλλες

Μία έκθεση με πολλαπλές σημασίες. Για τη διάδοση του κυπριακού πολιτισμού, την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και την κατανόηση από τον κόσμο,της σύγχρονης ιστορίας της μέσα από την αρχαία.

Τα κυπριακά εκθέματα στην έκθεση «Αρχαία Κύπρος: Διάλογοι Πολιτισμών» κατευθύνουν στην αλληλεπίδραση ιδεών και επιρροών από λαούς γειτονικών χωρών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, στα εγκαίνια που έγιναν στις Βρυξέλλες, στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας, είναι η πρώτη φορά που εκτίθενται μαζί τόσα κυπριακά αντικείμενα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορες συλλογές.

«Με τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων σε γνωστά μουσεία του εξωτερικού, όπως στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας στις Βρυξέλλες και με δανεισμό αντικειμένων για το σκοπό αυτό, έχουμε ως στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό από όλη την Ευρώπη, να γνωρίσει και να κατανοήσει τον πολιτισμό της Κύπρου, να ενδιαφερθεί για τον πλούτο και την ποικιλομορφία του και τελικά να επισκεφθεί το νησί», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.