Η αρχή του τέλους της εθνικής αξιοπρέπείας

Το όνειρο γα δίκαιη κοινωνία έγινε χίμαιρα. Οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις εξανεμίστηκαν. Όλα όσα προσφέρθηκαν με σκοπό οι μη έχοντες πόρους ζωής να μπορούν να διαβούν υποφερτά, αφαιρέθηκαν. Οι πολιτικοί και η πορεία της δίκαιης κοινωνίας, άφησαν πίσω τους συντρίμμια. Οι άνεργοι είναι πλέον δεκάδες χιλιάδες, οι ανάπηροι και οι λήπτες δημοσίων βοηθημάτων σε απόγνωση. Αποκοπές από παντού.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε προβλεφτεί. Τα κράτη που δεν είχαν επηρεαστεί άμεσα, έπρεπε να προχωρούσαν στη λήψη μέτρων ώστε να θεμελιώσουν την οικονομία τους. Προφανώς όμως, οι κυβερνόντες είχαν άλλες προτεραιότητες. Το κράτος αλόγιστα ξόδευε, και η μικρή οικονομία της Κύπρου, η άλλοτε αλώβητη και ισχυρή, έγινε θρύψαλα. Οι τράπεζες άδειασαν γιατί κάποιοι τα πήραν και έφυγαν. Εκατομμύρια εξανεμίστηκαν από τις άθλιες πολιτικές των συμβουλίων των τραπεζών και τα υψηλόβαθμα στελέχη τους χρησιμοποίησαν τις θέσεις τους για μεγαλύτερο πλουτισμό τους. Οι καταθέσεις του κόσμου και το ταμείο πρόνοιας έγιναν αξιόγραφα, δήθεν για περισσότερο τόκο, μέχρι που χάθηκαν κι αυτά.

Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι επηρεάστηκαν από την παγίδα των αξιόγραφων. Το δημόσιο έπαιξε το δικό του ρόλο στο να αφανίσει τα χρήματα των φορολογουμένων. Η ξέφρενη οικονομική πολιτική από αδαείς, οδήγησε το κράτος σε ένα ακόμα εξευτελισμό και τους πολίτες στην εξαθλίωση.

Όλοι εκείνοι που ευθύνονται για όλη αυτήν την κατάσταση που αποτελεί εθνική συμφορά, παράδωσαν την σκυτάλη στους «άξιους» και ως άλλες αθώες περιστέρες, αντί να σκύψουν το κεφάλι και να απολογηθούν που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για διάσωση της οικονομίας μας, βρίσκουν ψεύτικες δικαιολογίες και άλλοθι τα οποία ερεθίζουν την οργή του λαού, που σιγά σιγά κατηφορίζει στους δρόμους.

Οι δανειστές τώρα πια θα κυβερνούν με τους όρους τους. Θα χτυπήσουν το κράτος και την αξιοπρέπεια μας. Άλλοι θα αποφασίζουν πλέον για μας. Θα έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο σε όλα. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα, γιατί εμείς αποτύχαμε. Δεν εξισορροπούμε και δεν γενικεύουμε. Οι κλέφτες έχουν και ονόματα. Όσοι θα συνεχίσουν να ζουν σε αυταπάτες για τους «εθνοσωτήρες» του προεδρικού καλά κάνουν να κοιτάξουν λίγο το πώς κινείται το τέρας που μόλις καλέσαμε στον τόπο μας. Οι υπόλοιποι, αυτοί που μας τα σέρβιραν όλα αυτά, ας παρηγορούν εαυτούς με το να οργανώνουν αντιμνημονιακές διαδηλώσεις. Οι Ερινύες θα βρίσκονται πάντα εκεί.

Οι λέξεις έχασαν πλέον τη σημασία τους. Το κοινωνικό σύνολο θα εξανεμιστεί, και σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας. Τώρα που η επιβίωση θα γίνει ατομική μέριμνα, ας αναλογιστεί ο καθένας την δική του ευθύνη, και ας προσπαθήσει για μια φορά στη ζωή του να σκεφτεί εθνικά.

Την πατρίδα και τα μάτια μας.

A.Φ.Κ.ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ