Η Αρσεναλ κυπελλούχος Αγγλίας! Με 10 παίχτες νίκησε την Τσέλσι 2-1

Η Τσέλσι ζούμε με το όνειρο του νταμπλ (7 χρόνια μετά το τελευταίο ανάλογο επίτευγμα της) κι η Άρσεναλ με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κλείσει με χαμόγελα μία καταστροφική χρονιά.

Τελικά η παράδοση (για το Κύπελλο Αγγλίας μιλάμε άλλωστε) μίλησε και η «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισαν το 13ο τρόπαιο της ιστορίας τους, το 7ο επί των ημερών του Αλσατού που είναι αήττητος στους τελικούς και έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων από οποιονδήποτε άλλο στο Νησί!

Κι όλα αυτά στο φινάλε της χρονιάς, όπου σχεδόν από το πρώτο ματς άκουγε και έβλεπε τους οπαδούς της ομάδας του να του ζητούν να… φύγει. Σήμερα όμως, λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τέιλορ τον αποθέωναν.

Κι η αλήθεια είναι ότι η γενική εικόνα της Άρσεναλ ήταν εξαιρετική, εκμεταλλευόμενη βέβαια και το εκρηκτικό ξεκίνημα της στον αγώνα… Εκεί όπου σκόραρε στο 4’ με τον Σάντσεζ, αλλά πανηγύρισε ένα λεπτό αργότερα.

Ο Χιλιανός πήρε την μπάλα από την κόντρα και βγήκε τετ α τετ με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ του Ράμσεϊ, και τον Σάντσεζ να σκοράρει. Άπαντες σάστισαν, ο διαιτητής πήγε στο βοηθό και μετά από δευτερόλεπτα έδειξε σέντρα με την «κόκκινη» πλευρά του γηπέδου να παίρνει φωτιά.

Η Τσέλσι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ, Γουέλμπεκ, Σάντσεζ αναστάτωναν σε κάθε φάση την αντίπαλη άμυνα με τον Κέιχιλ να βγάζει δύο φορές τη μπάλα πάνω στη γραμμή και το δοκάρι να σταματά τον Γουέλμπεκ.

Μοναδική μεγάλη φάση των «μπλε» στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 29’ όταν ο Κόστα στόπαρε και πλάσαρε απευθείας με τον Οσπίνα να διώχνει σωτήρια…

Η Τσέλσι στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτερη, έπαιζε πλέον πιο ορθολογικά και απειλούσε συνεχώς με τον Οσπίνα να κρατά σταθερά και στο 68’ ήρθε η αλλαγή δεδομένων. Μεγαλοπρεπέστατη βουτιά του Μόουζες και 2η κίτρινη στον Νιγηριανό με την Τσέλσι να παίζει με 10’

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Κόντε βρήκαν το κουράγιο να ισοφαρίσουν με εξαιρετική προσπάθεια του Κόστα (στοπάρισμα και σουτ με τη μία) στο 77’, αλλά η σημερινή ήταν η βραδιά του Βενγκέρ.

Στο 78’ ο Αλσατός έριξε στο ματς τον Ζιρού, στην πρώτη του επαφή ο υψηλόσωμος επιθετικός έβγαλε σέντρα αλφαδιά στον Ράμσεϊ κι ο τελευταίος με κεφαλιά έβαλε και πάλι μπροστά την Άρσεναλ στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε εντελώς ροκ με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές (λες και δεν υπήρχε μεσαία γραμμή) για να χαθούν απίστευτες ευκαιρίες…

Κορυφαία της Τσέλσι αυτή στο 86’ με τον Κόστα να κάνει φοβερό κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση και τον Οσπίνα να διώχνει και στην κόντρα της Άρσεναλ ο Οζίλ από τα τρία μέτρα σημάδεψε το δοκάρι του Κουρτουά.

Η Άρσεναλ όμως δεν το πλήρωσε και το τελευταίο σφύριγμα του Τέιλορ βρήκε τους «κανονιέρηδες» να πανηγυρίζουν…