Η αποστολή της επίλεκτης ομάδας της Αστυνομίας, στον Έβρο

Η αποστολή της επίλεκτης ομάδας της Αστυνομίας, στον Έβρο

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης δίνει τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, 21 μέλη της Αστυνομίας Κύπρου συνεχίζουν να συνδράμουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ.

Η αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου έφτασε στον Έβρο στις 8 Μαρτίου και άμεσα τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών. Στους κύπριους αστυνομικούς έχουν ανατεθεί καθήκοντα, σε τρωτά σημεία κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, από τα οποία θα μπορούσαν να περάσουν μετανάστες ανά πάσα στιγμή.

Η κυπριακή αποστολή αποτελείται από 21 μέλη από τη ΜΜΑΔ και την εθνική μονάδα FRONTEX.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ενισχυθεί οι επιχειρήσεις στην περιοχή του Έβρου με άλλα περίπου 100 μέλη της FRONTEX.

Πέραν της δύσκολης αποστολής τους, οι κύπριοι αστυνομικοί, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπάρχει συνεχής επαφή της Ηγεσίας με τον επικεφαλής της κυπριακής αποστολής, Υπαστυνόμο Μιχάλη Μανώλη, ο οποίος τηρεί ενήμερο το Αρχηγείο Αστυνομίας τόσο για τα καθήκοντα που επιτελούν, όσο και για τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που λαμβάνουν τα μέλη της αποστολής. Ειδικότερα, αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από το χώρο διαμονής τους κατά το χρόνο ξεκούρασης τους, ενώ έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά και φάρμακα, που τους στάλθηκαν από το σωματείο Κυπρίων Ξάνθης.

Η κυπριακή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τις ελληνικές αρχές και τους ελλαδίτες συναδέλφους. Η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τον στρατό είναι άψογη και το ηθικό των μελών της κυπριακής αποστολής είναι ιδιαίτερα ψηλό, έχοντας επίγνωση των ευθυνών που προκύπτουν από τα καθήκοντα, τα οποία έχουν αναλάβει.