Η αποπληρωμή καθυστερημένων τελών κυκλοφορίας σε 12 μηνιαίες δόσεις

Χωρίς πρόστιμα, αλλά ούτε και τόκους , με δώδεκα μηνιαίες δόσεις θα αποπληρωθούν τελικά τα καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας.

Σε αυτό κατέληξαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, τα οποία ολοκλήρωσαν τη μελέτη του νομοσχεδίου, που θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης.

Με την απόσυρση της πρότασης για μείωσης των τελών στο 30%, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ότι η αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που έχουν ήδη καθυστερήσει θα μπορεί να γίνει με δώδεκα μηνιαίες δόσεις, ενώ η καταβολή των τελών θα αρχίσει τρεις μήνες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ανέφερε ότι αποσύρθηκε η πρόταση για μείωση των τελών στο 30%, μετά και από απόρριψη της Τρόικας, για να μην αδικηθούν, όπως είπε, οι συνεπείς πολίτες, που πλήρωσαν έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας και για να μη δοθούν μηνύματα ότι επιβραβεύεται η παρανομία.

«Η πρόνοια για έκπτωση έχει αφαιρεθεί. Δεν είναι λογικό να τιμωρούνται αυτοί, οι οποίοι είναι εντάξει στις συναλλαγές τους με το κράτος και να επιβραβεύονται αυτοί που δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Θα δημιουργούσε αντικίνητρο, ώστε κανείς να μην πληρώνει τίποτα, γιατί θα ερχόταν το κράτος μετά να μας δώσει και έκπτωση γιατί δεν είμαστε τυπικοί. Σε αυτό τον τόπο κάποτε αυτοί που πληρώνουν στην ώρα τους πρέπει να ανταμείβονται», είπε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία πληρωμής των καθυστερημένων τελών κυκλοφορίας, ανέφερε πως έχει ζητηθεί από την Επιτροπή Συγκοινωνιών το μέτρο αυτό να φτάνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, για να μη διαγραφούν συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία κλείνουν τρία χρόνια τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όπως πρόσθεσε «θα πληρωθούν όλα με δόσεις, όπως ήταν το αρχικό νομοσχέδιο και έχει αποφασιστεί από την Επιτροπή να σταλεί προς ψήφιση εντός μιας εβδομάδας, για να μπορέσει να διευθετηθεί αυτό το πρόβλημα, που απασχολεί αρκετούς από τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν αφήσει τα αυτοκίνητα τους απλήρωτα».

«Η διαδικασία είναι τέτοια που θα καλύψει τους πάντες, φτάνει να έχουν τη θέληση να πληρώσουν αυτά τα οποία χρωστούν στο κράτος», είπε.

Ο κ. Ζαχαρίου ξεκαθάρισε ότι με την πρόταση που αφορά δώδεκα μηνιαίες δόσεις δεν θα υπάρχει τόκος, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε έκπτωση, όπως αναφερόταν στο αρχικό νομοσχέδιο.