Η απίστευτη συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα στο Netflix… (Video)

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν καλεσμένος σε ένα τοκ σόου που διανέμεται μέσα από την πλατφόρμα Netflix.

«Πρόκειται για την απαρχή μιας νέας επικοινωνιακής εποχής», σχολίασε το αμερικανικό σάιτ Quartz.

Η εκπομπή έχει τίτλο My Next Guest Needs No Introduction (Ο επόμενος καλεσμένος μου δεν χρειάζεται παρουσίαση), και παρουσιαστής είναι ένας από τους διασημότερους βετεράνους των ΗΠΑ: Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, χιουμορίστας και παραγωγός, πρώην παρουσιαστής σταρ του καναλιού CBS, ο οποίος επιστρέφει από την σύνταξη, στα 70 του, για έναν νέο ρόλο.

Ο Λέτερμαν θα υποδέχεται κάθε μήνα έναν διάσημο καλεσμένο για να του κάνει το πορτρέτο, με το γνωστό του χιούμορ. Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο πρώτος που δέχτηκε να παίξει το παιχνίδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες βρίσκονται στο ίδιο πλατό: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δώσει ήδη μια συνέντευξη που άφησε εποχή, το 2009, στο Late Show του Λέτερμαν.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου παραχωρεί συνέντευξη στην τηλεόραση και το γεγονός πως επέλεξε το Netflix προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στις ΗΠΑ.
«Είναι τεράστια διαφήμιση για το Netflix. Το γεγονός ότι ένας πρώην πρόεδρος δίνει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε έναν χιουμορίστα, σε μια πλατφόρμα streaming, κι όχι σε κάποιον δημοσιογράφο μιας ενημερωτικής εμπομπής, σε «σοβαρό» κανάλι, λέει πολλά για τις τεράστιες αλλαγές που διαδραματίζονται στην βιομηχανία των μίντια», σχολίασε το σάιτ της Νέας Υόρκης Quartz.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επιλογή είναι εντυπωσιακή και για τον ίδιο τον Ομπάμα:
«Παρότι το Netflix είναι παρόν σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παραμένει ένα μίντια λιγότερο άμεσο και πολιτικά δεσμευμένο σε σχέση με τα ενημερωτικά κανάλια. Αυτό επιτρέπει στον Ομπάμα να ξαναβρεί τον ρόλο του ως δημόσια προσωπικότητα και ταυτόχρονα να μένει έξω από το κλίμα υστερίας και διενέξεων στα οποία επιδίδονται καθημερινά, στις ΗΠΑ, οι πολιτικοί δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι της διοίκησης Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, στην εκπληκτική συνέντευξή του, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη στο Netflix, απάντησε για την ζωή μετά τον Λευκό Οίκο, για τον ρατσισμό που υπέστη, για την αναζήτηση του πατέρα του (με τον οποίο έζησε μόνο ένα μήνα), για τον ρόλο που έπαιξε η μητέρα του στην ανατροφή και εκπαίδευσή του, για την οικογένειά του.
Γεμάτη χιούμορ και λεπτή ειρωνία για την διοίκηση Τραμπ, η εκπομπή έβριθε στιγμιότυπων από την αλησμόνητη διπλή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Μια από τις ιστορίες που ευχαρίστως αφηγήθηκε ο Ομπάμα ήταν για τον τραγουδιστή Prince.

«Ηταν περίπου τρεις-τέσσερις μήνες πριν τον θάνατό του. Είχα την ευκαιρία να χορέψω μαζί του. Εκείνος είχε ζητήσει από την κόρη μου Σάσα να χορέψει, και η Σάσα με έσπρωξε για να πάει», είπε ο Ομπάμα, ενώ οι θεατές (ζωντανά στο τεράστιο στούντιο) ξέσπασαν σε ασυγκράτητα χειροκροτήματα.