Η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου για την κατηγορία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο, η  πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου υποστήριξε το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο σε διοικητικούς λειτουργούς της Τράπεζας Κύπρου για απόκρυψη δεδομένων από επενδυτές, καθώς όπως σημείωσε η ίδια, η Τράπεζα Κύπρου ενώ είχε ανακοινώσει αρχικά ότι οι κεφαλαιακές της ανάγκες θα ήταν 200 εκατ. ευρώ, στη Γενική της Συνέλευση ανακοίνωσε ότι οι ανάγκες ανέρχονταν στο μισό δισ. ευρώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως  η Τράπεζα Κύπρου έπρεπε να είχε ανακοινώσει το ύψος της κεφαλαιακής επάρκειας  στις 15 Ιουνίου και όχι αργότερα, έτσι ώστε οι μέτοχοι να είναι  ενήμεροι.

Η Τράπεζα Κύπρου απο την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν ενήργησε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας όπως υποστηρίζει η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς και προσθέτει πως “Παρά τη διαφωνία της” η Τράπεζα Κύπρου “θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και με όλα τα εποπτικά όργανα, έχοντας πλήρη επίγνωση τόσο των υποχρεώσεών της όσο και της αποστολής της, εν μέσω των πρωτόγνωρων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Κύπρος και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Η Τράπεζα ανταποκρίθηκε στην κλήση της Επιτροπής και έδωσε όλες τις πληροφορίες και παραστάσεις που της ζητήθηκαν, για να αποδείξει ότι οι πληροφορίες, που κατείχε κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των `εμπιστευτικών` με βάση τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και στο πλαίσιο των δεδομένων της συγκεκριμένης περίπτωσης. Παρ` όλα αυτά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε το αντίθετο, απόφαση με την οποία η Τράπεζα συνεχίζει να διαφωνεί και θα ενεργήσει ανάλογα μετά από νομική συμβουλή” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Τράπεζα.