Η αντοχή της στερλίνας έναντι του δολαρίου, δεν είναι αρκετή…

Η λίρα άγγιξε την Παρασκευή νέα υψηλά έναντι του δολαρίου, για την περίοδο μετά την ψήφο για το Brexit και οι επενδυτές φωνάζουν για ακόμα ψηλότερα, αλλά οι αναλυτές συνιστούν προσοχή.

Ενώ στο προσκήνιο το νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε ανάκαμψη, στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για την πορεία του δολαρίου, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Societe Generale SA, Kit Juckes. Σε συγχρονισμό με τη δύναμη της στερλίνας, το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μειώθηκε περισσότερο από 2% από τις αρχές Ιανουαρίου.

«Κοιτάζω τον εμπορικό διάγραμμα και η λίρα δεν έχει κινηθεί από το κάτω μέρος της μακροπρόθεσμης κλίμακας. Είναι ακόμα πολύ αδύναμη”, δήλωσε ο Juckes. “Αυτό που κάνει το ευρώ είναι πολύ πιο σημαντικό για την εμπορική σταθμισμένη αξία της στερλίνας από ό, τι κάνει το δολάριο”.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας ήταν ανάμικτα, ενώ οι αριθμοί πωλήσεων λιανικής έλειπαν την Παρασκευή και οι θετικές ειδήσεις σχετικά με τις συνομιλίες για το Brexit δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε πραγματική πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι αν το δολάριο ανακάμψει, η στερλίνα θα μπορούσε να εξατμιστεί.