Η αντικοινωνική πολιτική συνεχίζεται…

Δηλώσεις κ. Ανδρέα Μασούρα, Προέδρου Κίνησης Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει το “κούρεμα” της κοινωνικής σύνταξης στο όνομα των μνημονιακών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης. Ακόμα και στην βάση της λογικής της στόχευσης – όπως την εξήγησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων – κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αφού σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά περιόδους δεν μπορούν να αναγνωριστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι και άρα είναι επίφοβο να επιτευχθεί δίκαιη στόχευση πάνω σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που ήδη βιώνουν την κοινωνική εξαθλίωση που επέφερε η αντικοινωνική πολιτική του μνημονίου.

Την ώρα που οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κράτους διατηρούν τους παχουλούς τους μισθούς, την ώρα που το κράτος βρίσκει με τόση ευκολία χρήματα για λιμουζίνες και προσωπικούς αστυνομικούς, την ώρα που βρέθηκαν χρήματα για να σωθούν οι τράπεζες, η Κυβέρνηση μας λέει ότι θα στοχεύσει την κοινωνική σύνταξη, που αφορά ένα μεγάλο αριθμό απροστάτευτων κοινωνικά γυναικών. Η στόχευση θα έπρεπε ήδη να γινόταν – όχι πάνω στα νοικοκυριά – αλλά πάνω στους προνομιούχους του συστήματος.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλονιστών κατέθεσε στην Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού τροπολογία για περικοπή 50% των επιδομάτων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων και η οποία απορρίφθηκε, ενώ βρίσκεται ενώπιον της βουλής πρόταση νόμου από τους Οικολόγους που θέτει ανώτερο ύψος σε μισθούς και συντάξεις των αξιωματούχων του κράτους.

Τέλος, καλό θα ήταν να σταματήσει το κρυφτούλι γύρω από τον τάχατες «κοινωνικό διάλογο». Οι κοινωνικές πραγματικότητες είναι θλιβερές και είναι καιρός οι Υπουργοί να αφήσουν για λίγο τα γραφεία τους και να αντικρύσουν επιτέλους τους πολίτες κατάματα.