Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου υποψήφια «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς»

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ,  Αντιγόνη Παπαδόπουλου είναι υποψήφια για το φετινό «Βραβείο Ευρωβουλευτή» (MEP Awards).

Με δήλωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου αναφέροντας ότι «Η συναγωνίστρια Αντιγόνη Παπαδοπούλου, προτάθηκε ως υποψήφια για τα βραβεία “ΜΕP Awards 2014” στην κατηγορία Υγεία» και τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, τα βραβεία “MEP Awards” θεσμοθετήθηκαν από το “The Parliament Magazine” το 2005 με σκοπό την ανάδειξη του Ευρωβουλευτή της χρονιάς ανά τομέα δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το έτος 2014, συνολικά 45 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές διεκδικούν τα βραβεία σε 15 κατηγορίες.

Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία με την Αντιγόνη Παπαδοπούλου είναι ο Σλοβένος Alojz Peterle από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Αγγλίδα Linda McAvan από τη Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βραβευθεί σε κάθε τομέα θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία του συνόλου των Ευρωβουλευτών.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ίδια και την Κύπρο να προταθεί ως υποψήφια για το συγκεκριμένο θεσμό», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, αναφέροντας ότι η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί το επιστέγασμα διαχρονικών προσπαθειών και συλλογικής δράσης οργανωμένων συνόλων και πολιτών για περαιτέρω κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και ειδικά στην αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Υπενθύμισε, καταλήγοντας, ότι με πρωτοβουλία της Αντιγόνης Παπαδοπούλου καθιερώθηκε, η «Ευρωπαϊκή Ημέρα ευαισθητοποίησης στο θέμα της καρδιακής ανακοπής».