Η αντίδραση του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι δεν θέλει να συζητήσει αλλά μόνο να λαϊκίσει και να κινδυνολογήσε

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι η σημερινή αντίδραση του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν θέλει ούτε να ακούσει ούτε να συζητήσει αλλά μόνο να λαϊκίσει και να κινδυνολογήσει.

Σε αντίθεση με τα όσα το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, η πραγματικότητα είναι ότι αποτρέπονται οι μαζικές εκποιήσεις με διαδικασίες εξπρές μέσω της διασφάλισης του δικαιώματος για προσφυγή στη δικαιοσύνη αλλά και στους θεσμούς της διαμεσολάβησης και της αναδιάρθρωσης.

Σε καμία εκποίηση δεν θα υλοποιείται εάν δεν εξαντληθούν οι δικαστικές διαδικασίες ή οι διαδικασίες της διαμεσολάβησης και της αναδιάρθρωσης. Παράλληλα καμία πώληση δεν θα πραγματοποιείται σε εξευτελιστικές τιμές επειδή η αξία θα καθορίζεται από ανεξάρτητους εκτιμητές που θα ορίζονται τόσο από τον οφειλέτη όσο και από τον δανειστή.

Προσθέτει ότι καμία πώληση κάτω από το 50% της αξίας δεν θα πραγματοποιείται, όπως το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, γιατί αυτό θα απαγορεύεται δια νόμου.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η πρώτη κατοικία εξαιρείται από την εφαρμογή του νόμου μέχρι την εφαρμογή του Πλαισίου Αφερεγγυότητας το οποίο θα προσφέρει ειδική μεταχείριση και προστασία προς αυτούς που πρέπει, με τρόπο στοχευμένο και στη βάση κριτηρίων.

«Το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας δεν αποτελεί μια αόριστη δέσμευση αλλά μια ξεκάθαρη μνημονιακή υποχρέωση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», αναφέρεται.

Επίσης, αναφέρει ότι προστασία θα προσφέρεται επίσης μέσω των συμπληρωματικών σχεδίων «ενοίκιο αντί δόση» και «επιχορήγησης επιτοκίου» τα οποία το ΑΚΕΛ επιλέγει να αγνοήσει.

«Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει πριν καν αξιολογήσει. Αντί να συνεργαστεί για την προστασία αυτών που πρέπει, που είναι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ουσιαστικά στηρίζει το υφιστάμενο σύστημα και όσους διαχρονικά το καταχρώνται», καταλήγει η ανακοίνωση.