Η ανατροπή του αιώνα! Η Μπαρτσελόνα νίκησε 6-1 την Παρί

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης καμία ομάδα στην ιστορία του Champions League δεν είχε καταφέρει να προκριθεί έχοντας χάσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Μέχρι την 8η Μαρτίου 2017 μόνο η βελγική Αντβέρπ το 1987 είχε καταφέρει να πετύχει τρία γκολ στα… χασομέρια ενός ευρωπαϊκού αγώνα, κερδίζοντας την πρόκριση (έχανε με 1-3 στην έδρα της από την βουλγαρική Βίτοσα μέχρι το 87’ και κέρδισε 4-3 στις καθυστερήσεις).

Από την Τετάρτη όμως όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα (παρα)μιλά με το ποδοσφαιρικό έπος της Μπαρτσελόνα, η οποία έχοντας χάσει με 4-0 στο Παρίσι από την Παρί και με το σκορ να είναι 3-1 στο 88’, πέτυχε τρία γκολ στα τελευταία επτά λεπτά και πέτυχε μία μυθική, ανεπανάληπτη ανατροπή.
«Μés que un club», λέει το μότο των «μπλαουγκράνα» και μετά το ματς με την Παρί και την επική ανατροπή κατάλαβαν όλοι γιατί «είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ».

Το καμάρι της Βαρκελώνης μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια, άνοιξε το σκορ στο 3’ με τον Σουάρες, μετατρέποντας το Καμπ Νου σε ηφαίστειο και έφτασε στα μισά της διαδρομής στο 40’ με το αυτογκόλ του Κουρσαβά!

Στο 49’ ο Μέσι έκανε το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι, αλλά εκεί που όλοι πίστεψαν ότι η ανατροπή θα ολοκληρωθεί, ο Έντισον Καβάνι φάνηκε να «σκοτώνει» το όνειρο όταν στο 62’ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή τον Τερ Στέγκεν.

Πλέον η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν άλλα τρία γκολ για να προκριθεί, ωστόσο το σοκ ήταν τεράστιo, η Παρί έμοιαζε να διαχειρίζεται εύκολα το ματς, είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ακόμη ένα γκολ (κορυφαία όλων το τετ α τετ του Ντι Μαρία στο 85′ με τον Αργεντινό να μην καταλαβαίνει ούτε κι ο ίδιος τι έκανε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν) και μέχρι το 88’ κανείς δεν πίστευε στο θαύμα… Κανείς εκτός από τον Νέμαρ.

Στο 88’ με μαγική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 4-1 και το Καμπ Νου απέκτησε ξανά σφυγμό για να σηκωθεί όλο το γήπεδο στο πόδι όταν στο 91’ η Μπάρτσα κέρδισε πέναλτι κι ο Βραζιλιάνος το εκτέλεσε εύστοχα.

Οι Παριζιάνοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει βγήκαν μαζικά στην επίθεση με τον Τερ Στέγκεν να προωθείται κι αυτός και να κερδίζει το φάουλ. Ο Νεϊμάρ δεν έκανε σέντρα, πήρε τη μπάλα, έκανε μία προσποίηση, δεύτερη οι Γάλλοι περίμεναν το σουτ ωστόσο ο Βραζιλιάνος τη… σήκωσε με τόσο γλυκό τρόπο και την έστειλε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκεί όπου ο Σέρχι Ρομπέρτο με προβολή την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Τραπ!

Για εκατοστά του δευτερολέπτου το γήπεδο σίγησε και αμέσως μετά 110.000 οπαδοί των Καταλανών «γκρέμισαν» το Καμπ Νου με τους πανηγυρισμούς τους…

Ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό θαύμα μόλις είχε ολοκληρωθεί και το Champions League είχε ενισχύσει το μύθο του γιατί το σημερινό παιχνίδι θα κάνει πολλά χρόνια για να ξεχαστεί… Κι από τους νικητές, κι από τους ηττημένους, αλλά κυρίως απ’ όλο τον κόσμο που αγαπά τον βασιλιά των σπορ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 6-1 (3′ Σουάρες, 40′ αυτ. Κουρσαβά, 49′ πεν. Μέσι, 88′. 91′ Νεϊμάρ, 90+6 Σέρχι Ρομπέρτο – 62′ Καβάνι)
96′ ΓΚΟΛ: Ο Νειμάρ προσποιείται δεν σουτάρει, βγάζει γλυκιά σέντρα κι ο Σέρχι Ρομπέρτο πετυχαίνει το 6-1! Απίστευτο, μοναδικό, η Μπαρτσελόνα είναι στους “8”

90’+4′: Φάουλ για την Μπαρτσελόνα με τον Τερ Στέγκεν να προωθείται. Κακή εκτέλεση

90’+1 ΓΚΟΛ: Ο Νεϊμάρ κερδίζει το πέναλτι το εκτελεί εύστοχα κι η Μπάρτσα θέλει ένα ακόμη γκολ για να πετύχει ένα απίστευτο θαύμα!!!

88′ ΓΚΟΛ: Ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημειώνει το 4-1!

85′: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ντι Μαρία που ούτε κι ο ίδιος δεν κατάλαβε τι ήθελε να κάνει μόνος απέναντι από τον Τερ Στέγκεν!

74′: Ο Μέσι μπαίνει στην περιοχή κάνει το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνά ένα μέτρο μακριά από την εστία.

66′: Ο Μαρκίνιος διώχνει λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή το πλασέ του Αρντά!

64′: Ο Τερ Στέγκεν διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Καβάνι

62′ ΓΚΟΛ: Ο Καβάνι μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα και η Παρί αγκαλιάζει την πρόκριση καθώς η Μπαρτσελόνα πρέπει να βάλλει άλλα τρία γκολ!

59′: Ο Ουμτιτί την τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ. Ο Καβάνι έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

52′: Δοκάρι για την Παρί! Ο Μενιέ έκανε εξαιρετική προσπάθεια γύρισε τη μπάλα με τον Καβάνι να κάνει την προβολή κι η μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τερ Στέγκεν!

49′ ΓΚΟΛ: Ο Μέσι “σκοτώνει” τον Τραπ κι η Μπάρτσα φτάνει στο 3-0!!!

48′ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ: Ο Μενιέ χάνει την ισορροπία του και πέφτοντας ρίχνει τον Νεϊμάρ με τον Αϊτεκίν αρχικά να δείχνει άουτ, αλλά ο βοηθός γραμμής του είπε ότι υπάρχει ανατροπή.

47′: Η Παρί προσπαθεί να πιέσει ψηλά κάτι που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο

46′: Προσπάθεια του Ντράξέρ την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί διώχνουν σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του η μπάλα φτάνει εκτός περιοχής με τον Ντράξλερ να αστοχεί απελπιστικά.

46′: Έναρξη του Β’ ημιχρόνου

45’+3′: Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την Μπαρτσελόνα να έχει κάνει τη μισή δουλειά!

45’+2′: Κόρνερ για την Μπάρτσα. Κακή εκτέλεση από τον Νεϊμάρ

40′ ΓΚΟΛ: Νέος πανικός στην άμυνα της Παρί με τον Ινιέστα να πιέζει τον Μαρκίνιος και τελικά να οδηγεί τον Κουρσαβά στο να πετύχει αυτογκόλ! Η Μπάρτσα πλέον έχει… καλύψει τη μισή απόσταση για το θαύμα!

33′: Κλέψιμο της Μπαρτσελόνα με τον Λουίς Σουάρες να κάνει βιαστικό σουτ πάνω στον Τραπ.

31′: Ο Νειμάρ έκανε την κίνηση στην περιοχή, ο Μενιέ φάνηκε να τον κρατάει αλλά ο Αϊτεκίν έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

27′: Κόρνερ για την Μπαρτσελόνα η μπάλα φτάνει στον Ινιέστα, αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.

26′: Φάουλ του Μέσι η μπάλα πάνω στο τείχος.

25′: Δείχνει να έχει ξεθυμάνει λίγο η πίεση της Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως εξακολουθεί να έχει την υπεροχή.

16′: Εκπληκτικό σουτ του Νεϊμάρ από τη γωνιά της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνά δίπλα από το παραθυράκι του Τραπ!

14′: Φάουλ για την Μπαρτσελόνα λίγο έξω από την περιοχή με τον Μέσι να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι της Παρί

10′: Ο Ντράξλερ κάνει την προσπάθεια από τα αριστερά και σεντράρει με τη μπάλα να χτυπά στο σώμα του Μασεράνο και τους Γάλλους να ζητούν πέναλτι, αλλά ο Γερμανός διαιτητής Αϊτεκίν έδειξε κόρνερ.

8′: Η Παρί δεν έχει περάσει το κέντρο και η Μπάρτσα επιτίθεται κατά κύματα.

3′ ΓΚΟΛ: Η Μπάρτσα μπήκε με… φόρα και στο 3′ ο Σουάρες εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν διώξουν οι αμυντικοί.

1′: Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια, Μασεράνο, Ουμτιτί
Παρί (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα, Ραμπιό, Βεράτι, Ματουϊντί, Λούκας Μόουρα, Καβάνι, Ντράξλερ.