Η Αμερικανική KKR ετοιμάζεται να εξαγοράσει το 100% της Τelecom Italia

Πρόταση να εξαγοράσει ολόκληρη την Telecom Italia έχει υποβάλει ο αμερικανικός κολοσσός ιδιωτικών μετοχών KKR, σε μια κίνηση που στοχεύει στην ανανέωση της προβληματικής ιταλικής εταιρείας τηλεφωνίας, η οποία έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της αγοραίας αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η KKR σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες δικτύου της εταιρείας προκειμένου να αποκτήσει μια σταθερή ροή εσόδων από ρυθμιζόμενα τιμολόγια, είπαν πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το διοικητικό συμβούλιο της Telecom Italia, υπό την προεδρία του Σαλβατόρε Ρόσι ετοιμάζεται να συνεδριάσει για να εξετάσει μια προκαταρκτική δήλωση ενδιαφέροντος από την KKR, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το δίκτυο της εταιρείας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι και το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο, είναι ο κύριος στόχος της KKR. Οι μετοχές της Telecom Italia έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 8% φέτος, αφήνοντας την εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 7,4 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg είχε μεταδώσει στις αρχές Νοεμβρίου ότι η KKR εξέταζε την εξαγορά της μονάδας οπτικών ινών της Telecom Italia, FiberCop. Η KKR αγόρασε το 37,5% της FiberCop πέρυσι για 1,8 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Telecom Italia έχουν υποχωρήσει περίπου 50% τα τελευταία πέντε χρόνια.