Η Αλληλεγγύη καλεί τον ΠτΔ να μην πάει στην Πενταμερή – Είναι παγίδα

Η Αλληλεγγύη καλεί τον ΠτΔ να μην πάει στην Πενταμερή – Είναι παγίδα, αναφέρει σε ανακοίνωση

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Καλοστημένη παγίδα επιχειρούν να στήσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει Πενταμερούς, Τουρκία και Βρετανία, με την ΕΕ να διερωτάται, διά στόματος Μπορέλ, γιατί δεν την λαμβάνουν υπόψιν.

Καταρχάς ο κύριος Μπορέλ θα πρέπει να αναζητήσει τις απαντήσεις στην Τουρκία και τον εγκάθετό της στα σκλαβωμένα εδάφη μας, αλλά παράλληλα θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και η ΕΕ, έχουν σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων. Είναι ο ίδιος, με δηλώσεις και επαφές του, καθώς και η Ένωση που εκπροσωπεί, που εδώ και καιρό σφυρίζουν αδιάφορα στην τουρκικό επεκτατισμό.

Την ίδια ώρα οι Βρετανοί, γνωστοί για τον ρόλο που διαδραματίζουν στις συνομιλίες για το Κυπριακό, επιδιώκουν βολιδοσκόπηση διαφόρων ιδεών λύσης και με αυτή την ατζέντα έρχεται στη χώρα μας ο Υπουργός των Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Η «πρόβα» καταγραφής άλλων ιδεών, που θα επιχειρήσουν οι Βρετανοί, την εβδομάδα που μας έρχεται με τον μανδύα της γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών, οδηγούν με ακρίβεια σε ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών, χαλαρής ομοσπονδίας που θα αποτελείται από κυριαρχία δύο κοινοτήτων (community states).

Τόσο ο Ζοζέπ Μπορέλ, όσο και οι εκπρόσωποι της Βρετανίας, αναμένεται να παίξουν το παιγνίδι της Άγκυρας, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την ούτω καλούμενη «τδβκ», ώστε η Τουρκία να κάνει δήθεν ένα βήμα πίσω πιο κοντά στη συνομοσπονδία, και όλες οι πιέσεις να πέσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία για αποδοχή της χαλαρής ομοσπονδίας.

Η Αλληλεγγύη καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην πάει στην Πενταμερή. Είναι παγίδα!