Η Αθήνα μας παραχωρεί σύστημα παρακολούθησης αγοράς εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας της Ελλάδας  παραχωρεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Αθήνα το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», το οποίο έχει αναπτύξει για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ελληνα Υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας συνεργασίας για το σύστημα και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εγκατάστασή του.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Υπουργείων, όπως θέματα απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία ανάμεσα στους νέους, ενίσχυσης της δημιουργίας θέσεων εργασίας, πάταξης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς και οι προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η κ. Αιμιλιανίδου διαβίβασε τις ευχαριστίες της κυπριακής Κυβέρνησης για την προσφορά, και ανακοίνωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου της να προσφέρει στο Ελληνικό Υπουργείο εμπειρίες και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την Προεδρία της ΕΕ και τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

Προσκάλεσε επίσης τον Έλληνα ομόλογό της να επισκεφθεί την Κύπρο και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.