Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις από την Λαγκάρντ

Δεν πέρασε τελικά απαρατήρητη για την ελληνική κυβέρνηση, η  δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στα πλαίσια συνέντευξής της στην έκδοση του Σαββατοκύριακου της εφημερίδας Financial Τimes, ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της όταν μίλησε για «τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα».

Η Ελληνική κυβέρνηση  προτίθεται να παραπέμψει το θέμα στη Δικαιοσύνη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με επιστολή του προς την κ. Λαγκάρντ, ζητεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα όσα είπε στην εφημερίδα, θεωρώντας ότι η αποκάλυψή της ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της και ότι, ως εκ τούτου χρειάστηκε να αυξηθούν τα μέτρα της προσωπικής της ασφάλειας, είναι σημαντική και πρέπει να διερευνηθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Όπως επισημαίνεται στον ελλαδικό Τύπο, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της επικεφαλής του ΔΝΤ όσο και για ανάλογες απειλές, που όπως είπε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι και εκείνος δέχτηκε ανάλογες απειλές, χωρίς να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες.

Αναρωτήθηκε, όμως, γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα η οποία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική στον ιστότοπό της, «προφανώς μετά την απάντηση της κ. Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές».