Η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ έκλεισε – πληροφορίες για νέα απόπειρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της  φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, παγορεύθηκε από χθες αργά το βράδυ η είσοδος και έξοδος στην 10η διοίκηση βάσης τεθωρακισμένων στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας των Αδάνων, μετά από πληροφορία ότι μέλη της “τρομοκρατικής” οργάνωσης ΦΕΤΟ ενδεχομένως να προβούν σε μια νέα απόπειρα όπως αυτή της 15ης Ιουλίου.

Η βάση στο Ιντσιρλίκ είναι ο πρώτος σταθμός του Αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Στρατηγού Τζόσεφ Ντάνφορντ, οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, η αστυνομία στα Άδανα, μετά τις πληροφορίες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος πέρασε σε κατάσταση επιφυλακής και κάλεσε όλα τα μέλη της να παρουσιαστούν. Περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, στη Νομαρχία, το αεροδρόμιο των Αδάνων και τις φυλακές Κιουρκτσιουλέρ.

Προστίθεται δε ότι μετά τα μέτρα της αστυνομίας, μπροστά από στρατιωτικές μονάδες στα Άδανα έχουν τοποθετηθεί δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, άνδρες της αντιτρομοκρατικής, τεθωρακισμένα και οχήματα ΤΟΜΑ.

Πέντε ΤΟΜΑ βρίσκονται στην είσοδο της βάσης Ιντσιρλίκ και άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της Άμεσης Δράσης βρίσκονται επίσης εκεί φέροντας οπλισμό.

Σύμφωνα πάντα με την Γενί Σαφάκ ο Αμερικανός Στρατηγός αναμένεται να επισκεφθεί πρώτα τη βάση του Ιντσιρλίκ και να συνομιλήσει με τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η βάση είχε μείνει χωρίς ηλεκτρισμό για αρκετές ημέρες μετά την απόπειρα της 15ης Ιουλίου λόγω του ότι είχε εμπλακεί στην απόπειρα, όπως και εκείνη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ο Στρατηγός Ντάνφορντ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην Άγκυρα και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Δεν γίνεται αναφορά στο χρόνο πραγματοποίησης αυτών των επισκέψεων και συναντήσεων.