Η αδελφή του Κιμ θα είναι χειρότερη… Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε κώμα…

Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα και έχει αναλάβει η αδερφή του»

Στην αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ, την επονομαζόμενη “πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας”, έδωσε μέρος των εξουσιών του ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να ελαφρύνει τον φόρτο εργασιών που αναλαμβάνει ο ίδιος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών από τη Νότια Κορέα. Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να είναι σε κώμα πληθαίνουν, ενώ η αδελφή του προβάλλεται ως η επόμενη διάδοχος. Σύμφωνα με την NY Post μια τέτοια εξέλιξη, ίσως δεν είναι η καλύτερη, καθώς η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται χειρότερη από εκείνον και πιο σκληρή. Η αδελφή του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να είναι η πιο βάναυση ηγέτης, αν πάρει τη θέση του, αναφέρουν οι ειδικοί.

Η Kim Yo Jong, 32 ετών, φαίνεται έτοιμη να πάρει τα ηνία της εξουσίας εν μέσω ισχυρισμού ότι ο μεγαλύτερος αδερφός της βρίσκεται σε κώμα για μήνες και οι πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του έχουν μειωθεί.

«Δεν έχω δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, καμία ένδειξη για το πώς θα μπορούσε να κυβερνήσει, αλλά η εικασία μου – δεδομένης της φήμης και της ιστορίας της οικογένειας – είναι ότι θα κυβερνούσε με μια σιδερένια γροθιά”, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, David Maxwell.

Ο Μάξγουελ, ο οποίος συνέγραψε το αρχικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Πενταγώνου το 1999 με τη Νότια Κορέα για την κατάρρευση του καθεστώτος του Βορρά, σημείωσε ότι υπήρχε ευρεία εικασία ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «θα ήταν πιο ανοιχτός στην εξωτερική επιρροή» όταν διαδέχτηκε τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011. «Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Maxwell, τώρα ανώτερος συνεργάτης του Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών. «Νομίζω ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι κάθε διάδοχος είναι χειρότερος από τον τελευταίο». Σημείωσε επίσης ότι η έκθεση σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν «προήλθε από εικασίες από έναν πρώην διπλωμάτη».

Τι γνωρίζουμε για την πανίσχυρη γυναίκα της Πιονγκγιάνγκ

Δεσμοί αίματος πρέπει να ενώνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τονδιάδοχό του στην ηγεσία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Και αν και έχει παιδιά με τη σύζυγό του αυτά είναι ακόμη πολύ μικρά για να αναλάβουν την εξουσία. Οπότε ο κλήρος πέφτει στην αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας, την πανίσχυρη Κιμ Γιο Τζονγκ. Η αδελφή του Κιμ, φέρεται να εκπαιδεύεται και να προορίζεται εδώ και χρόνια, ώστε να υπηρετήσει ως διάδοχός του σε περίπτωση ιατρικών προβλημάτων του ή θανάτου του, ώσπου ο γιος του να μεγαλώσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι μορφωμένη και καταρτισμένη. Παραμένει ακλόνητη δίπλα στον αδελφό της, αδιαλείπτως, ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύνοδο ΗΠΑ-Βορείου Κορέας αλλά και στην κορεατική σύνοδο. Ήταν το 2002 που ο αείμνηστος πατέρας της Κιμ Γιονγκ Ιλ με περηφάνια είχε δηλώσει ότι η μικρότερη κόρη του ενδιαφέρεται για την πολιτική, είπε ο αναλυτής Μπρους Μπένετ σημειώνοντας ότι “ήθελε να έχει εξουσία και αρμοδιότητες στη Βόρεια Κορέα και ακόμη περισσότερο ήθελε να κάνει καριέρα στην πολιτική της χώρας”.

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε το 2017 ενώ ο άλλος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Τσολ θεωρείται ακατάλληλος για διάδοχος. Έτσι, το βάρος πέφτει στις πλάτες της 32χρονης φιλόδοξης πολιτικού. Έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή σκακιέρα το 2018 εκπροσωπώντας τη χώρα της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, στην ορεινή πόλη Πιόνγκτσανγκ. Συναντήθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο παραδίδοντάς του μήνυμα από τον αδελφό της προσκαλώντας τον σε σύνοδο και παράλληλα εκφράζοντάς του την ελπίδα οι δυο τους να συναντηθούν σύντομα. Η παρουσία της στη γείτονα χώρα ήταν υψηλού συμβολισμού καθώς πρώτη φορά μέλος της οικογένειας του Κιμ επισκεπτόταν τη Νότια Κορέα.

Υπάρχουν βέβαια και οι αναλυτές που θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ανεχθεί μία γυναίκα στην εξουσία σε περίπτωση που πεθάνει ο Κιμ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ο “πατέρας του έθνους”. Επίσης, λένε πως αν δεν γίνει αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος δεν θα έχει την απαιτούμενη εξουσία να αναλάβει και να διατηρήσει την ηγεμονία της.

Φέρεται να είναι παντρεμένη από το 2014 με τον Τσο Σονγκ, ενώ δεν είναι γνωστό αν έχει παιδιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα στοιχεία της γέννησής της αν και η Βικιπαίδεια αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1987.