Η “ήσυχη συνείδηση” του Γιώργου Παπανδρέου και το διαβατήριο του Harvard

Εμμένει στην ορθότητα της πολιτικής του, όσο και αν κόστισε στη συνείδησή του… και τονίζει ότι διαβατήριό του είναι η ταυτότητα του Harvard και όχι εκείνη που αναγράφει ότι διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Τάδε έφη, ο Γιώργος Παπανδρέου , σε εμφάνισή του στο JFKJr Forum  όπου συζήτησε με τον Mike Doukakis.

«Όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε … όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι»  », είπε αναφερόμενος στο ελληνικό Μνημόνιο και υπεραμυνόμενος της ορθότητας της πολιτικής  του.  «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν τη φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι… Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης», πρόσθεσε για να καταλήξει στο αισιόδοξο μήνυμα… «αν ζεις στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να νιώσεις τον πόνο, όμως είμαι αισιόδοξος.Θα αποκτήσουμε μια ισχυρότερη Ελλάδα».

Δυσμενώς σχολιάστηκε η δήλωσή του ότι στο τελωνείο δίνουν πιο μεγάλη σημασία στην ταυτότητα του Harvard που έχει μαζί του, παρά στο διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας!