Η Έφορος Ασφαλίσεων διαψεύδει δημοσιεύματα για την Olympic Insurance

Η Έφορος Ασφαλίσεων διαψεύδει δημοσιεύματα για την Olympic Insurance

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του θεσμού του Εφόρου Ασφαλίσεων, και επειδή στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε γεγονότα που δεν ευσταθούν και που ούτε αναφέρθηκαν στην εν λόγω Επιτροπή χθες, η Έφορος Ασφαλίσεων κρίνει αναγκαίο να διευκρινίσει πως ουδέποτε ενέκρινε ως μέτοχο, ή Διοικητικό Σύμβουλο, ή σε οποιοδήποτε αξίωμα της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance Company Ltd. τον κ. Jose Miguel Munoz Martin. Η ίδια η συγκεκριμένη εταιρεία διαψεύδει επίσης ότι είχε οποτεδήποτε στείλει στην Έφορο Ασφαλίσεων αίτηση για έγκριση του εν λόγω ατόμου.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της εν λόγω εταιρείας:

Ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος ότι η Έφορος «Παραδέχθηκε αμέλεια για Olympic» είναι επίσης παραπλανητικός.

Ως γνωστό, η άδεια άσκησης ασφαλιστικών εργασιών της Olympic Insurance Company Ltd. ανακλήθηκε από την Έφορο Ασφαλίσεων στις 9 Μαΐου 2018 λόγω αφερεγγυότητας και τώρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξετάζεται η αίτηση της Εφόρου για διάλυση και εκκαθάριση της εν λόγω εταιρείας. Ως εκ τούτου, εφόσον η υπόθεση αυτή βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου δεν μπορούν να δίδονται λεπτομερείς αναφορές στη δημοσιότητα σε σχέση τόσο με το πιο πάνω δημοσίευμα όσο και με διάφορα άλλα δημοσιεύματα στον Τύπο που δεν απεικονίζουν ορθά την πραγματικότητα, παρά μόνο ότι για τη συγκεκριμένη εταιρεία η Έφορος Ασφαλίσεων ακολούθησε πιστά τις πρόνοιες της νομοθεσίας έχοντας προβεί σε όλες τις δέουσες προληπτικές ενέργειες για σκοπούς ανακεφαλαιοποίησής της προκειμένου να αποφευχθεί η ανάκληση της άδειάς της.

Δυστυχώς δεν κατέστη τελικά εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του κεφαλαίου της Olympic Insurance Ltd. με λογιστικά αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία.