Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής στο Ρίο

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα δέκα μέτρα με αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η Ελληνίδα αθλήτρια διεύρυνε το πλούσιο βιογραφικό της με μια ακόμη μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, πανηγύρισε σε ένα… οικείο περιβάλλον. Στο ίδιο σκοπευτήριο, πριν από έξι χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο φόρεσε δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα χάλκινο. Η δεύτερη θέση που κατέκτησε σηματοδότησε και την επιστροφή της στα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά από το 2018 όταν και πήρε την πρωτιά στην Τσάγκγουον και πάλι στο αγώνισμα των δέκα μέτρων με αεροβόλο πιστόλι.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο αντίπαλός της στον τελικό ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία με τη μεταξύ τους «μονομαχία» να εξελίσσεται ουσιαστικά βολή – βολή προτού η αθλήτρια από τη Σερβία αποδειχθεί πιο εύστοχη. Τρίτη κατετάγη η Γαλλίδα Καμίλ Γεντρεζέφσκι.

Ωστόσο, η προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Όπως ανέφερε και ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, θα αγωνιστεί σήμερα (13/4) με τον αδερφό της Διονύση, στο μικτό των δέκα μέτρων.