Ηχησαν οι σειρήνες για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος

Η Κυπριακή Δημοκρατία θυμάται και καταδικάζει τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, 1974 ,με τον ήχο των σειρήνων στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το προδοτικό πραξικόπημα.

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στο επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Θα παραστούν ο Πρόεδρος Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδος, ο Υπουργός Άμυνας, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία στις 8.30 το πρωί. Του μνημοσύνου θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες Επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα και οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα.