Ηροδότου για Cyta – Διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και του εθνικού πλούτου

Ο Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου αανφερόμενος στην επικείμενη  συζήτηση  στη Βουλή του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης που τροποποιεί τον Περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών νόμο, επεσήμανε πως ένας από τους στόχους της δομής «είναι η διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και του εθνικού πλούτου», υπογραμμίζοντας πως «η επιλογή της δημιουργίας νέας εταιρείας επιτρέπει στο κράτος τη μεταφορά στην ιδιωτική Cyta μόνο όλων των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που σχετίζονται με τηλεπικοινωνιακές εργασίες, διασφαλίζοντας έτσι τη μεγιστοποίηση της αξίας της όποιας συναλλαγής».

Ο κ. Ηροδότου σε σχέση με τη δομή που έχει επιλεγεί, εξήγησε πως «αν για παράδειγμα μεταφέρονταν και όλα τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δεν σχετίζονται άμεσα με τηλεπικοινωνιακές εργασίες, αυτά ενδεχομένως να είχαν μικρότερη αποτίμηση από τον επενδυτή, με αποτέλεσμα το δημόσιο να βγει ζημιωμένο».

Το νομοσχέδιο, το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό την περασμένη Τετάρτη, επιτρέπει στην Κυβέρνηση την έκδοση διατάγματος με το οποίο θα καθορίζονται τα εξαιρούμενα θέματα που θα παραμείνουν στην ημικρατική ΑΤΗΚ, η οποία θα διατηρηθεί ως δημόσιος οργανισμός, ενώ τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που αφορούν αμιγώς τηλεπικοινωνιακές εργασίες θα μεταφερθούν στην ιδιωτική Cyta, που θα ανήκει αποκλειστικά στη Δημοκρατία, με στόχο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.

«Πρόκειται για δομή μιας διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων που στοχεύει στη μεγιστοποίηση του oφέλους για το κράτος. Με τη δομή αυτή, με τη βοήθεια των συμβούλων της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε μια δύσκολη ισορροπία: την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του φορολογουμένου, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και την προσέλκυση ενός καλού επενδυτή», σημείωσε ο κ. Ηροδότου.

Επεσήμανε παράλληλα πως αν η Cyta μετατρεπόταν σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, τότε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και το σύνολο των εργαζομένων θα περιλαμβάνονταν στη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού συνεργάτη/επενδυτή, κάτι που θα είχε τον κίνδυνο για χαμηλότερη αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων που δεν σχετίζονται άμεσα με τις τηλεπικοινωνιακές εργασίες (non-core assets), ενώ οι εργαζόμενοι, ακόμα και με το κράτος ως μοναδικό μέτοχο μέχρι την εξεύρεση του στρατηγικού συνεργάτη, δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν το σημερινό τους καθεστώς και τα δικαιώματα τους μέσα σε μια ιδιωτική εταιρία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως η δομή που επιλέγηκε επιτρέπει τη δημιουργία μιας ιδιωτικής Cyta, χωρίς να επηρεαστεί κανένας εργαζόμενος μέχρι το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα βρεθεί ο κατάλληλος στρατηγικός επενδυτής συνεργάτης για τη CYTA Ltd. `Οταν βρεθεί, και αφού περάσουν 12 μήνες από τη μέρα μεταφοράς των μετόχων στο στρατηγικό συνεργάτη (μεταβατική περίοδος), η κυβέρνηση δίδει στους εργαζόμενους τέσσερις επιλογές όσον αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, η πρώτη επιλογή αφορά τους υπαλλήλους στους οποίους ο επενδυτής θα δώσει ιδιωτικό συμβόλαιο εργασίας. Όσοι αποφασίσουν να το δεχθούν, θα τους δοθεί δωρεάν ως κίνητρο ένα πακέτο μετοχών της νέας εταιρείας για να αποποιηθούν του καθεστώτος του δημόσιου υπαλλήλου.

Η δεύτερη επιλογή αφορά όσους αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στη Cyta Ltd με συμβόλαιο ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι, αν το επιθυμούν, μπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους στην ημικρατική ΑΤΗΚ υπό μορφή άδειας άνευ απολαβών. Γι` αυτήν την κατηγορία των υπαλλήλων, ο ιδιώτης επενδυτής, για περίοδο ενός χρόνου μετά το τέλος των 12 μηνών της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή 2 χρόνια από τη μέρα μεταφοράς μετόχων στο στρατηγικό συνεργάτη της CYTA Ltd, δεν θα μπορεί να ζητήσει την επιστροφή τους στην ημικρατική ΑΤΗΚ. Αν ο επενδυτής επιλέξει κάποιους από τους υπαλλήλους που εργάζονται στην Cyta Ltd σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον να επιστρέψουν στην ημικρατική ΑΤΗΚ, τότε αυτοί θα επιστρέψουν κανονικά ως υπάλληλοι της ΑΤΗΚ. Το ίδιο ισχύει και για κάθε υπάλληλο, ο οποίος αν το επιλέξει από μόνος του μπορεί να επιστρέψει στην ημικρατική ΑΤΗΚ.

Αυτό στην ουσία παρέχει ένα δίχτυ προστασίας για τους υπαλλήλους του οργανισμού, καθώς αν και δεν θα τους πληρώνει το κράτος (άδεια άνευ απολαβών) θα διατηρούν τεχνικά το καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου για τη θέση τους στην ΑΤΗΚ ημικρατικός οργανισμός.

Οι δύο άλλες επιλογές που προβλέπονται στην πρόταση της κυβέρνησης είναι το Σχέδιο Εθελούσιας Αφυπηρέτησης και η απόσπαση στη δημόσια υπηρεσία, με τους εργαζόμενους στην ουσία να παραμένουν οργανικά υπάλληλοι στην ημικρατική ΑΤΗΚ, με τις μισθολογικές κλίμακες και τα ωφελήματα της ΑΤΗΚ.

Με βάση το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, εκτιμάται ότι η Βουλή θα χρειαστεί περίπου δυο ή τρεις μήνες να εγκρίνει το νομοσχέδιο, μετά την έγκριση του οποίου, αρχίζει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού συνεργάτη/επενδυτή, η οποία, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα χρειαστεί άλλους εννέα μήνες. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής (δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο), αρχίζει η μεταβατική περίοδος άλλου ενός έτους, προκειμένου οι υπάλληλοι της Cyta να κάνουν τις επιλογές τους.

«Για μια περίοδο τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα δεν αλλάζει τίποτα για τους εργαζόμενους. Παραμένουν εργοδοτούμενοι της ΑΤΗΚ ημικρατικός οργανισμός», είπε ο κ. Ηροδότου.