ΗΠΑ: O Tραμπ θέλει να πάει με χειροπέδες στο δικαστήριο! Σχεδιάζει να στήσει σόου…

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του σε συμβούλου του να του φορέσει η αστυνομία χειροπέδες, όταν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, εφόσον του απαγγελθούν κατηγορίες από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι εφόσον αναγκαστεί να πάει στο δικαστήριο και να παραδοθεί στις Αρχές για να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, θα θελήσει να μετατρέψει την όλη διαδικασία σε «θέαμα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές – που, βέβαια, δεν θα έχει σχέση με τις fake φωτογραφίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης της σύλληψής του, που κατασκεύασαν χρήστες του Twitter για να τον χλευάσουν

Ο Τραμπ θέλει να στήσει «σόου»
Η επιμονή του Τραμπ, που καταγγέλλει «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος του, να του φορέσουν χειροπέδες και να τον σύρουν σιδηροδέσμιο μπροστά στις κάμερες πηγάζει από διάφορα κίνητρα, όπως ότι θέλει να δείξει ότι αψηφά μια «άδικη», όπως τη θεωρεί, δίωξή του καθώς και γιατί οι εικόνες αυτές θα συσπειρώσουν τη βάση των ψηφοφόρων του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο σημαντικότερος λόγος, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται ο Guardian, είναι ότι ο Τραμπ φοβάται μήπως εμφανιστεί αδύναμος ή ηττοπαθής, σε περίπτωση που εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης στο δικαστήριο, ή οδηγηθεί από πίσω πόρτα.

Οι πρόσφατες συζητήσεις που είχε ο Τραμπ με στενούς συμβούλους του στην έπαυλή του, το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα αναφορικά με την παράδοσή του αποκαλύπτουν τις ανησυχίες του πρώην προέδρου, καθώς το σώμα ενόρκων αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Η ομάδα δικηγόρων του Τραμπ απέρριψε την ιδέα να πάει ο πελάτης τους αυτοπροσώπως και συνέστησε στον Τραμπ να τους επιτρέψει να κανονίσουν να παραδοθεί ήσυχα την επόμενη εβδομάδα και να προγραμματίσουν μια εξ αποστάσεως εμφάνισή του στο δικαστήριο, επικαλούμενη ακόμη και ανησυχίες για την ασφάλειά του. Αλλά ο Τραμπ απέρριψε αυτή την προσέγγιση και είπε σε διάφορους συμμάχους του το Σαββατοκύριακο, ότι δεν τον νοιάζει αν κάποιος τον πυροβολήσει γιατί έτσι θα γινόταν «μάρτυρας». Αργότερα πρόσθεσε ότι αν δεχθεί πυροβολισμό, πιθανότατα θα κέρδιζε την προεδρία το 2024, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μέχρι στιγμής παραμένει αβέβαιο πότε το σώμα ενόρκων θα αποφανθεί για την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς καθιστώντας τον έτσι τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, εν ενεργεία ή πρώην, που θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.