ΗΠΑ: 50 δολάρια πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τέλος η περίοδος χάριτος για τους απείθαρχους Αμερικανούς που δεν φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσοι δεν υπακούουν στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 50 δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης σφίγγοντας τα… λουριά στους «αντάρτες».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Νεοϋορκέζοι που θα επιβαίνουν σε μετρό ή λεωφορεία χωρίς μάσκα θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Παρά το γεγονός ότι το μέτρο αυτό ισχύει για περισσότερο από ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη, οι αρχές υποστηρίζουν ότι είναι πολλοί οι παραβάτες.

Το μέτρο εφαρμόστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και έκτοτε έχουν επιβληθεί μόνο 41 πρόστιμα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «New York Post».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εργαζόμενοι στο μετρό της Νέας Υόρκης χτυπήθηκαν ιδιαίτερα σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19, με 171 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοιού μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι, «Το 90% των πολιτών που επιβαίνουν στα μέσα μεταφοράς συμμορφώνονται με το μέτρο. Οι υπόλοιποι όμως θα τιμωρούνται».