ΗΠΑ: Χάρι και Μέγκαν βραβεύτηκαν λίγο πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «βόμβα» του Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν παρέλαβαν βραβείο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, όπου τιμήθηκαν για το έργο τους στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας.

Το ζευγάρι των βρετανών γαλαζοαίματων παρέλαβε το βραβείο αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, το οποίο τιμά προσωπικότητες της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, ακτιβιστές και καλλιτέχνες, που έχουν επιδείξει μια »ακλόνητη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή».

Η Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του Ιδρύματος και κόρη του δολοφονηθέντος αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι, είπε ότι το ζευγάρι έχει υπάρξει «υπερβολικά θαρραλέο» μιλώντας για την εμπειρία της φυλετικής διάκρισης και του προβλήματος ψυχικής υγείας, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του Ιδρύματος ήταν και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε ανακοίνωσή τους η Μέγκαν και ο Χάρι αναφέρουν ότι «ένα κυματάκι ελπίδας μπορεί να μετατραπεί σε ένα κύμα αλλαγής».

Το βραβείο τούς απονεμήθηκε λίγες ημέρες πριν από την προβολή μιας πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ από το Netflix και εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν, γνωστοί ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, θα μιλήσουν για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια και έχουν πολλές φορές επικρίνει τη βρετανική μοναρχία, κάνοντας λόγο για ρατσισμό, κάτι το οποίο αρνείται η βασιλική οικογένεια.

Σε τρέιλερ της σειράς εμφανίζεται ο Χάρι να κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για διαρροή περιστατικών που αφορούν την οικογένειά του και να δηλώνει έτοιμος να πει, μαζί με τη σύζυγό του, την αλήθεια γι’ αυτή την εμπειρία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη προβολή του ντοκιμαντέρ.