ΗΠΑ: Φόρεσαν χειροπέδες σε 8χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες επειδή χτύπησε δασκάλα (Video)

Σοκ προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικοί προσπαθούν να φορέσουν χειροπέδες σ’ ένα οκτάχρονο αγόρι που κλαίει μέσα στο δημοτικό σχολείο του και του λένε ότι θα πάει φυλακή.

Το περιστατικό στο δημοτικό σχολείο «Τζέραλντ Άνταμς» στο Κι Γουέστ της Φλόριντα συνέβη πριν από δύο χρόνια, στις 14 Δεκεμβρίου 2018, προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ καθώς έδωσε χθες στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ, που εκπροσωπεί τις οικογένειες του Τζορτζ Φλόιντ κι άλλων μαύρων, θυμάτων αστυνομικής βίας.

«Απίστευτο! Η αστυνομία του Κι Γουεστ εφήρμοσε “τακτικές εκφοβισμού” σ’ ένα 8χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες. To παιδί έχει ύψος μόλις 1.06 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 29 κιλά, αλλά εκείνοι σκέφτηκαν ότι ήταν σωστό να του βάλουν χειροπέδες και να τον πάνε σε κρατητήριο ενηλίκων! Ήταν τόσο μικρός που του γλιστρούσαν οι χειροπέδες από τους καρπούς!».

Το βίντεο από κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή ενός εκ των αστυνομικών δείχνει δύο όργανα της τάξης μπροστά σ’ ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες, που είχε ρίξει γροθιά στο στήθος σε μια δασκάλα και συνελήφθη.