ΗΠΑ: Ταύρος ποδοπάτησε και σκότωσε 22χρόνο αναβάτη ροντέο (Video)

Ο 22χρονος αναβάτης ταύρου (bull rider) Αμαντέου Κάμπος Σίλβα υπέκυψε στα τραύματά του βρίσκοντας τραγικό θάνατο από έναν ταύρο που τον ποδοπάτησε κατά τη διάρκεια αγώνα στο Professional Bull Riders’ Velocity Tour στην Καλιφόρνια.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος αγωνιζόταν στον δεύτερο γύρο στην εκδήλωση Velocity Tour του Professional Bull Riders (PBR) στο Save Mart Center όταν έπεσε από τον ταύρο με το όνομα «Classic Man» μόλις 5,31 δευτερόλεπτα στη διαδρομή – στα 3’’ ξεκινάς να παίρνεις βαθμούς – και υπέστη σοβαρά τραύματα στο στήθος απο τα πόδια του ζώου.

Οι ταύροι των ροντέο συνήθως ζυγίζουν μεταξύ 600 και 900 κιλών.

Ο Σίλβα μεταφέρθηκε στο Κοινοτικό Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο στο Φρέσνο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τα 23α γενέθλιά του.

Ο Σίλβα ζούσε στο Σάνσετ του Τέξας, όπου μετακόμισε με τους γονείς του αφού συμμετείχε στις περιοδείες του PBR στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε την ιππασία όταν ήταν 16 ετών και είχε χαρακτηριστεί ως ανερχόμενο αστέρι, μετά τη συμμετοχή του στους Παγκόσμιους Τελικούς PBR 2020. Το Velocity Tour στο οποίο συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι μόλις ένα βήμα κάτω από την κορυφαία περιοδεία του PBR, το Unleash The Beast Series.