ΗΠΑ-Τέξας: Πληρώνουν και σκοτώνουν άγρια ζώα για αναψυχή! (Video)

Όποιος θέλει να «απολαύσει» τη θανάτωση ενός άγριου ζώου πυροβολώντας χάριν παιδιάς πχ έναν νεροβούβαλο, θα πρέπει να πληρώσει 4.000 δολάρια.

Για μια ζέβρα 5.500 δολ. Η γαζέλα είναι πιο ακριβή, καθώς η εκτέλεσή της κοστίζει 10.000 δολ. Αλλά η πελατεία του Ox Ranch στο Τέξας των ΗΠΑ δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να επιδοθεί στο χόμπι της σκοποβολής σε ζωντανούς στόχους και της φόνευσης εξωτικών θηραμάτων.

Το Ox Ranch προσφέρει μια απόδραση βγαλμένη απευθείας από τα όνειρα του λάτρη των όπλων και οποιουδήποτε αντλεί ευχαρίστηση σκοτώνοντας ζώα.

Σε μια έκταση 73 τετ. χιλιομέτρων, υπό απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες αλλά με σχετική ελευθερία, διαβιούν και κυκλοφορούν δεκάδες είδη πανίδας.

Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για ζώα άγρια και ενίοτε σπάνια. Ωστόσο, η θανάτωσή κάποιων εξ αυτών είναι η παροχή που προσελκύει τη μάζα των επισκεπτών.

Μάλιστα, οι κυνηγοί και οπλόφιλοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο, όχι μόνο για να φονεύσουν το ζώο της αρεσκείας τους, αλλά και για να εξασκηθούν στην σκοποβολή.

Στο πεδίο βολής του Ox Ranch μπορεί κάποιος να ρίχνει σε σταθερούς και κινούμενους στόχους, με καραμπίνες αλλά και πιο ιδιαίτερα πυροβόλα, όπως ημιαυτόματα. Εκεί όμως που οι θιασώτες της κουλτούρας των όπλων αναριγούν από συγκίνηση και ενθουσιασμό, είναι όταν τους δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσουν ένα κανονικό τανκ.

Όλες οι υπηρεσίες που παρέχει το Ox Ranch στο πακέτο φιλοξενίας του πληρώνονται, σε τιμές ανάλογα με την πρωτοτυπία ή και τη μοναδικότητα της εμπειρίας που επιλέγει ο πελάτης.

Ενδεικτικά, για το σαφάρι των μεγαλόσωμων, ερυθρών καγκουρό που παρεπιδημούν στο Ox Ranch, ο φιλοξενούμενος μπορεί να σκοτώσει το ζωάκι της επιλογής του με οποιοδήποτε όπλο επιθυμεί (από καραμπίνα και τυφέκιο ή πυροβόλο χειρός έως βαλίστρα).

Η διεύθυνση απαλύνει τις όποιες τύψεις του επισημαίνοντας ότι τα καγκουρό, ασχέτως εάν στην πατρίδα τους, την Αυστραλία η θήρα για λόγους αναψυχής απαγορεύεται, δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση. Αντιθέτως, ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 60 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

Στο πακέτο «σκότωσε ένα καγκουρό», το Ox Ranch συμπεριλαμβάνει την κυνηγετική στολή, τη διασφάλιση ότι ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να σκοτώσει το ζώο, ενώ το ράντσο αναλαμβάνει τη μεταφορά του πτώματος είτε στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος είτε στο εργαστήριο ταρίχευσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο επισκέπτης δεν θα φύγει από το Ox Ranch χωρίς το λάφυρο, χωρίς την απόδειξη ότι δεν του ξέφυγε το καγκουρό για το οποίο χρειάστηκε να πληρώσει 7.000 δολ. προκειμένου να το πάρει μαζί του σε κονσέρβα ή ως βαλσαμωμένο τρόπαιο.

Η διαμονή στο Ox Ranch κοστίζει 1.250 δολ. τα σαββατοκύριακα και 200 δολ. ανά διανυκτέρευση για τους επιπλέον φιλοξενούμενους που συνοδεύουν τους κυνηγούς, μόνο και μόνο για συντροφιά.

Φυσικά, το Ox Ranch υπερηφανεύεται ότι φιλοξενεί πελάτες από την Αυστραλία, οι οποίοι ταξιδεύουν ως το Τέξας με αποκλειστικό στόχο να σκοτώσουν μερικά από τα εμβληματικά ζώα της πατρίδας τους, εφόσον εκεί ο νόμος τους στερεί αυτή την ηδονή.

Πάντως, στο Ox Ranch μπορεί κάποιος να περιηγηθεί χωρίς να αγγίξει όπλο, απλώς για μια βόλτα μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει αφρικανική ζούγκλα, να δει τις αντιλόπες και τα ελάφια στο φυσικό τους περιβάλλον και να δείξει στα παιδιά του πώς να ταΐζουν τις καμηλοπαρδάλεις.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ειρηνικά είτε με πυροβολισμούς και αίμα, ο επισκέπτης δεν θα ξεχάσει ποτέ το πέρασμά του από το Ox Ranch.