ΗΠΑ: Συνέλαβαν την Έμιλι Ραταϊκόφσκι και την Εϊμι Σούμερ!

Πάνω από 300 άτομα – ανάμεσα τους και η ηθοποιός Έιμι Σούμερ και το μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι – συνελήφθησαν την Πέμπτη σε διαδήλωση ενάντια στον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο στην Ουάσινγκτον.

H εκρηκτική Έμιλι Ρατακόφσκι εμφανίζεται στο Instagram να κρατάει ένα πανό και σχολιάζει τη σύλληψή της. «Η υποψηφιότητα του Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποτελεί ένα μήνυμα στις γυναίκες της χώρας ότι δεν έχουν καμία σημασία. Ζητώ μία κυβέρνηση που αναγνωρίζει, σέβεται και υποστηρίζει τις γυναίκες όσο και τους άνδρες» δήλωσε το μοντέλο και ηθοποιός.Τη φίλη της ακολούθησε αμέσως η Έιμι Σούμερ, με έναν αστυνομικό να την ρωτάει αν επιθυμεί να συλληφθεί και εκείνη να συμφωνεί.

Η Σούμερ είναι γνωστή για τη φεμινιστική της δράση, καθώς είναι πρωτοστάτρια του κινήματος Time’s Up κατά της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.

Παρούσα στη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον ήταν και η Άμπερ Χερντ, η οποία δήλωσε την υποστήριξή της στις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.