ΗΠΑ: Ρατσιστές χτύπησαν ηλικιωμένο άστεγο Ασιάτη με σιδερένιο μπαστούνι! (Video)

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Bayview του Σαν Φρανσίσκο και καταγράφηκε από κινητά τηλέφωνα. Δείχνει έναν άστεγο ηλικιωμένο Ασιάτη να κρατάει μια σακούλα και να προσπαθεί να ξεφύγει από έναν κουκουλοφόρο άνδρα ο οποίος κραδαίνει ένα σιδερένιο μπαστούνι του πόλο και τον χτυπάει με αυτό.

Προηγουμένως ο άνδρας είχε πάρει το καροτσάκι που έσερνε ο Ασιάτης και το οποίο ήταν γεμάτο από πλαστικά που είχε μαζέψει από το δρόμο.

Ο άνδρας έλεγε στον ηλικιωμένο να πλησιάσει και να πάρει το καρότσι του και όποτε εκείνος πήγαινε κοντά, ο άνδρας του ορμούσε και τον χτυπούσε με το μπαστούνι. Φώναζε: «Σιχαίνομαι τους Ασιάτες»

Ο ηλικιωμένος εισπράττει τη χλεύη του κόσμου που γελάει και τον ειρωνεύεται. Κάποια στιγμή δεν αντέχει και ξεσπάει σε κλάματα. Το πλήθος δίχως κανένα συναίσθημα συνεχίζει να τον βρίζει και να τον φωνάζει «βρωμοασιάτη», μέχρι που ο άνθρωπος δεν αντέχει και σωριάζεται στο έδαφος.

Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter και αμέσως ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τη συμπεριφορά του πλήθους ενώ πολλοί χρήστες το κοινοποίησαν προς την αστυνομία του Σαν φρανσίσκο και ζητούσαν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του άνδρα που χτυπάει τον ηλικιωμένο. Η αστυνομία απάντησε με tweet και είπε πως ήδη εργάζεται επάνω στην υπόθεση αυτή.