ΗΠΑ: Προπονητής αφόπλισε και αγκάλιασε μαθητή που ετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει (Video)

Συγκλονίζει βίντεο που δείχνει έναν προπονητή σε σχολείο του Πόρτλαντ των ΗΠΑ να αφοπλίζει μαθητή που ήθελε να αυτοκτονήσει.

Στα δραματικά πλάνα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, φαίνεται ο προπονητής Keanon Lowe να αποτρέπει τον τότε 18χρονο Angel Granados-Diaz να πατήσει τη σκανδάλη. Αφού του αφαίρεσε το όπλο, τον αγκάλιασε.

Η απόπειρα αυτοκτονίας του μαθητή συνέβη στις 17 Μαΐου. Αρχικά ο Diaz περπατούσε στον διάδρομο του σχολείου, έχοντας μαζί του κυνηγετικό όπλο. Έπειτα πήγε στην τάξη με σκοπό να αυτοκτονήσει και σύμφωνα με τις Αρχές, δεν ήθελε να σκοτώσει άλλους μαθητές.

Ο Lowe τον συνάντησε κατά τύχη στον διάδρομο, σύμφωνα με τη Guardian.

«Άνοιξε η πόρτα και είδα ένα παιδί με όπλο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανέλυσα τα πάντα. Είδα το ύφος στο πρόσωπό του, κοίταξα τα μάτια του, μετά το όπλο και κατάλαβα πως είναι πραγματικό. Τότε το ένστικτό μου επικράτησε. Κινήθηκα προς το μέρος του και έβαλα τα χέρια μου στο όπλο. Εκείνος το κρατούσε επίσης και με τα δύο του χέρια, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έτρεχαν προς τα έξω, ουρλιάζοντας».

«Τον αγκάλιασα και του είπα πως ήρθα για να τον σώσω. Ένιωσα συμπόνοια. Πολλές φορές, ειδικά όταν είσαι νέος, δεν καταλαβαίνεις τι πας να κάνεις» δήλωσε ο προπονητής.

Πριν λίγες ημέρες, ο Angel Granados-Diaz παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο κατηγορίες οπλοφορίας σε δημόσιο χώρο. Ωστόσο, το όπλο αγοράστηκε νομίμως.

Ο επίδοξος αυτόχειρας θα τεθεί υπό επιτήρηση για 36 μήνες.