ΗΠΑ: Πάρκαρε και τα 38 αυτοκίνητά του στη γειτονιά εξαγριώνοντας τους γείτονες

Αναστάτωση επικρατεί σε μια γειτονιά στο Σικάγο καθώς οι κάτοικοι μετά δυσκολίας βρίσκουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Πολλές φορές χρειάζονται από 30 έως 45 λεπτά για να μπορέσουν να βρουν χώρο στάθμευσης στο North Kenmore Avenue, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με μια επιχείρηση car-sharing που έχει στήσει ένας κάτοικος της περιοχής, παρκάροντας και τα 38 αυτοκίνητα που απαρτίζουν το στόλο της εταιρείας του στη γειτονιά με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται.

Στο ίδιο τετράγωνο κατοικεί και ο δημοτικός σύμβουλος James Cappelman ο οποίος έγινε δέκτης έντονων παραπόνων.

«Έβλεπα τόσα πολλά κλειδωμένα “κουτιά” με κλειδιά αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν. Σκέφτηκα ότι ήταν παράξενο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο NBC.

Η επιχείρηση ονομάζεται Turo και πρόκειται για μια εφαρμογή μίσθωσης αυτοκινήτων που λειτουργεί στα πρότυπα του Airbnb και σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Η αντιπρόεδρος της εταιρείας Michelle M. Peacock με δήλωσή της στο NBC 5 διέψευσε πως στη συγκεκριμένη γειτονιά υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα που σχετίζονται με την Turo, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανακριβές» το ρεπορτάζ του NBC.

«Αυτά τα θέματα στάθμευσης αντιμετωπίστηκαν πριν από μήνες και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα που να έχουν σχέση με την Turo παρκαρισμένα σε εκείνον τον δρόμο. Παρ’ όλα αυτά αρκετά αυτοκίνητα που αναγνωρίστηκαν εχθές ήταν παρκαρισμένα είτε έφεραν λάθος αυτοκόλλητο είτε δεν είχαν αυτοκόλλητο ζώνης στάθμευσης. Ο δημοτικός σύμβουλος μπορεί πολύ να λύσει αυτό το πρόβλημα επιβάλλοντας τους ισχύοντες κανονισμούς στάθμευσης με ένα απλό τηλεφώνημα ώστε να επιβληθεί πρόστιμο σε αυτά τα οχήματα και να τα ρυμουλκήσουν».

Ο James Cappelman τόνισε πως εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί να συντάξει ένα διάταγμα που να ρυθμίζει τη λειτουργία αυτού τους είδους των επιχειρήσεων.

«Δεν θα επέτρεπα σε έναν άνθρωπο να έχει 38 αυτοκίνητα σε μια περιοχή που επιτρέπεται η στάθμευση», είπε.

Ωστόσο, όπως του είπαν, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί νόμος από την Πολιτεία, κάτι που έγινε, αλλά ο απερχόμενος κυβερνήτης του Ιλινόις, Bruce Rauner άσκησε βέτο…