ΗΠΑ: Νεκρός από πτώση ελικοπτέρου ο μεγιστάνας των ανθρακωρυχείων

Ο Christopher Cline, ο γνωστός μεγιστάνας του άνθρακα, ο οποίος έγινε πιο γνωστός για την αναβίωση του μεταλλευτικού κλάδου του Ιλλινόις όπου και έχει κάνει την περιουσία του, πέθανε σε συντριβή ελικοπτέρου την Πέμπτη.

Ο Cline πέθανε κατά τη διάρκεια ενός δυστυχήματος στις ακτές των νησιών Μπαχάμας, το οποίο ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους επίσης άλλοι έξι άνθρωποι, όπως είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο Brian Glasser, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Cline. Ήταν ο ιδρυτής του εργοστασίου Foresight Energy LP του Σαιντ Λούις, με έδρα το Μιζούρι, μιας κοινής επιχείρησης με την Murray Energy Corp. του Robert Murray.

Ο Cline, ο οποίος πέθανε μια εβδομάδα μετά τα 61α γενέθλιά του, γεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα στον άνθρακα. Ο παππούς του έσκαβε βράχους με μια αξίνα και ο ίδιος άρχισε να δουλεύει στα ορυχεία στα 22 του χρόνια. Μια δεκαετία αργότερα, ίδρυσε τον όμιλο Cline για να εξάγει τον άνθρακα από τις κοιλότητες και τους κυματισμούς των Απαλαχίων Ορέων. Δημιούργησε την Foresight για να επεκταθεί στο Ιλλινόις το 2006. Στο αποκορύφωμά της, η εταιρεία αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο Chris Cline δημιούργησε μια αυτοκρατορία και σε κάθε περίσταση ήταν πάντα εκεί για να προσφέρει», δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια – και συνεργάτης του στα ανθρακωρυχεία- Jim Justice στο Twitter.

Η Foresight και ο όμιλος Cline δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια που ζητήθηκαν αργά την Πέμπτη. Ο Glasser δήλωσε ότι ο όμιλος Cline ήταν σε επαφή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Foresight, τον Robert Moore. «Ο Chris είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον Rob Moore, και αυτό παραμένει», είπε.