ΗΠΑ – Νέο γλωσσικό ολίσθημα Μπάιντεν: Μπέρδεψε τη Χερσώνα με τη… Φαλούτζα (Video)

Ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα του Αμερικανού προέδρου κατέγραψαν οι κάμερες, με τον Τζο Μπάιντεν αρχικά να μπερδεύει τη Φαλούτζα με τη Χερσώνα, και έπειτα το μυαλό του να «κολλάει» για μερικές στιγμές προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα της ουκρανικής πόλης από την οποία αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίαζε την υποχώρηση των δυνάμεων του Πούτιν από την ζωτικής σημασίας πόλη που βρίσκεται κοντά στην Κριμαία όταν έκανε το σαρδάμ, λέγοντας ότι οι Ρώσοι αποσύρονται από τη… Φαλούτζα. Υπενθυμίζεται ότι η Φαλούτζα είναι η πόλη όπου έλαβε χώρα η πιο αιματηρή μάχη του Πολέμου του Ιράκ για τις αμερικανικές δυνάμεις το 2004, και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαγδάτη.

Ο Μπάιντεν κατάλαβε αμέσως το λάθος του, ωστόσο του πήρε κάποιες στιγμές μέχρι να θυμηθεί το σωστό όνομα της ουκρανικής πόλης, δηλ. Χερσώνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ο Μπάιντεν είχε μπερδέψει ξανά τον αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, μάλιστα, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς έγινε το μπέρδεμα, είπε ότι «σκέφτηκε το Ιράκ επειδή εκεί πέθανε ο γιος του». Στην πραγματικότητα, ο Μπο Μπάιντεν είχε υπηρετήσει για έναν χρόνο στο Ιράκ το 2009 όμως πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στις ΗΠΑ το 2015.

Ο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος που εξελέγη ποτέ στις ΗΠΑ, θα πατήσει τα 80 σε μερικές ημέρες. Εχθές, Τετάρτη, δήλωσε πως «έχει την πρόθεση» να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2024, όμως θα το επιβεβαιώσει «στις αρχές της επόμενης χρονιάς». «Πρόθεσή μου είναι να είμαι υποψήφιος», είπε ο Δημοκρατικός ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ήταν αφιερωμένη στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα πρόκειται για «οικογενειακή απόφαση».