ΗΠΑ: Μέχρι 100 χρόνια φυλακή στον αστυνομικό που δείλιασε στο μακελειό της Φλόριντα

Φυλάκιση έως και 100 έτη αντιμετωπίζει αστυνομικός στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την κατηγορία πως δεν εμπόδισε τον εκτελεστή στο λύκειο του Πάρκλαντ, που στις 14 Φεβρουαρίου του 2018 δολοφόνησε συνολικά 17 άτομα και τραύματισε άλλα 17.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος Σκοτ Πίτερσον εργαζόταν ως φύλακας στο λύκειο, αλλά δεν τόλμησε να μπει εντός του κτηρίου κατά τη διάρκεια του μακελειού, όπως αποδεικνύεται από το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εισαγγελέα της Φλόριντα, στις κατηγορίες που βαρύνουν τον 56χρονο αστυνομικό συμπεριλαμβάνονται κι αυτές της παραμέλησης παιδιών, της αμέλειας αλλά και της ψευδορκίας.

Συνολικά σε βάρος του Πίτερσον απαγγέλθηκαν 11 κατηγορίες, ενώ προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ορίστηκε εγγύηση ύψους 102 χιλ. δολ.

«θα μπορούσες να είχες σώσει κάποιους από τους 17. Θα μπορούσες να είχες σώσει την κόρη μου. Δεν έκανες τίποτα και είπες και ψέματα γι’ αυτό. Σου αξίζει η δυστυχία που σου έρχεται», είπε προς τον αστυνομικό ένας από τους γονείς των θυμάτων, γεμάτος οργή.