ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Χαμός με τους φοιτητές που ξεσαλώνουν στο Spring Break

Οι ατέλειωτες ουρές στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, οι εκκλήσεις των υπευθύνων για εκούσιο εγκλεισμό, τα πάνω από 13.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια συγκεκριμένη κατηγορία νέων ανθρώπων στην χώρα. Πρόκειται για τους φοιτητές των πανεπιστημίων και τους σπουδαστές των κολλεγίων που εν μέσω μιας πανδημίας εξακολουθούν να παρτάρουν σε παραλίες και τουριστικά θέρετρα της Αμερικής στο ετήσιο Spring Break.

Πρόκειται για μια εβδομάδα απόλυτης ελευθερίας σε διάσημα θέρετρα των ΗΠΑ, όπως είναι το Μαϊάμι, οι Μπαχάμες και το Κανκούν στο Μεξικό, όπου κυριαρχεί το αλκοόλ και τα ατέλειωτα πάρτι εκατοντάδων ατόμων. Πολλοί Αμερικανοί έχουν σοκαριστεί και οργισθεί με την αναισθησία των νεαρών που δείχνουν στην πλειονότητά τους ότι δεν τους καίγεται καρφάκι για την πανδημία.

«Αν κολλήσω κορωνοϊό, κόλλησα. Αυτό όμως δεν θα με εμποδίσει να είμαι στο πάρτι» δήλωσε ο φοιτητής Μπράντι Σλάντερ. «Περιμέναμε αυτή την στιγμή για το spring break στο Μαϊάμι εδώ και καιρό αφού είχαμε σχεδιάσει αυτό το ταξίδι εδώ και δύο μήνες» συμπλήρωσε μιλώντας στο ABC.Μια άλλη νεαρή, η Μπριάννα Λέντερ τα έβαλε με τον κορωνοϊό που της χάλασε το πάρτι θεωρώντας ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτε. «Τι άλλο μπορείς να κάνεις στο Μαϊάμι εκτός από το να πηγαίνεις σε μπαρ και στην παραλία;» αναρωτήθηκε λέγοντας ότι ο Covid-19 της χάλασε το πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος της πόλης έκλεισε με απόφαση του όλες τις παραλίες της πόλης την Τρίτη και συνέστησε στους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παρόλα αυτά νεαροί και νεαρές εξακολουθούν να τριγυρνάνε στην πόλη, αναζητώντας τρόπους διασκέδασης σε μπαρ και εστιατόρια. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που αντιλαμβάνονται μεν την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά επιμένουν να κυκλοφορούν έξω, παρόλο που τα σχέδια τους για πάρτι στην παραλία χάλασαν.

Ο Μπράντον Τζόνστον, τελειόφοιτος στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, τόνισε ότι σαφώς απασχολεί αυτόν και τους άλλους έξι φίλους του ο ιός. «Είμαστε όλοι μαζί, από την αρχή της εβδομάδας, μένουμε στο ίδιο σπίτι, πηγαίνουμε στα ίδια μέρη, οπότε νοιώθω άνετα να είμαι μαζί τους» είπε. Έτερος φίλος τους, ο Νέϊθαν Λανγκ τόνισε ότι θα είναι πολύ προσεχτικός μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, σε ότι αφορά τις επαφές με τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας του.

Όμως και αυτό είναι που τελικά μένει, δεν έχουν καν την συναίσθηση να ακυρώσουν το ταξίδι τους, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες όμοιοι τους, που γλεντάνε και πίνουν μέχρι τελικής πτώσης, ως είθισται να συμβαίνει στο spring break. Κι αυτό είναι κάτι που τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να το πληρώσουν ακριβά χιλιάδες Αμερικανοί, όταν αυτά τα ατίθασα νιάτα επιστρέψουν στα σπίτια τους…