ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Συγκλονιστικός αποχαιρετισμός της κόρης στη μαμά της μέσω Facetime

Η Αμερικανίδα Michelle Bennett δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι όταν θα ερχόταν η ώρα που η μητέρα της θα έφευγε από τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να αγκαλιαστούν και να πουν «αντίο».

Ο κορονοϊός όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Η 75χρονη Carolann Christine Gann νόσησε από τον Covid-19 και τελικά έχασε τη μάχη. Τις τελευταίες ώρες της ζωής της τις πέρασε μαζί με τους νοσοκόμους, με την οικογένειά της να αναγκάζεται να την αποχαιρετικά μέσα από το Facetime.

Και αυτός ο αποχαιρετισμός έγινε πραγματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία μιας νοσοκόμας να ενώσει μαμά και κόρη και να δώσει την ευκαιρία στη Michelle να πει στην 75χρονη πόσο την αγαπά.

«Το να μην έχω την ευκαιρία να κρατήσω το χέρι της μητέρας μου, να την χαϊδέψω στο κεφάλι και να της πω όσα ήθελα ήταν ένα αβάσταχτο συναίσθημα» είπε στο CNN.

Όπως ανέφερε μία νοσοκόμα την πήρε τηλέφωνο για να την ενημερώσει ότι η μητέρα της «έσβηνε», καθώς η αναπνοή της είχε αλλάξει αισθητά. «Θα βάλω το κινητό κοντά στο πρόσωπό της και μπορείς να της πεις πόσο την αγαπάς και να την αποχαιρετίσεις» της είπε η νοσοκόμα. «Δεν θα είναι μόνη της, θα μείνουμε στο πλευρό της μέχρι το τέλος» τη διαβεβαίωσε.

Έτσι και έγινε. «Σ’ αγαπώ πολύ. Σε συγχωρώ, σε αγαπώ. Ξέρω ότι δεν είχα την ευκαιρία να στο πω. Τώρα μπορείς να φύγεις» είπε η Michelle στην 75χρονη μητέρα της. Μία ώρα αργότερα η γυναίκα ξεψύχησε.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι» είπε για τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κατά του κορονοϊού. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να είσαι στην πρώτη γραμμή και όταν πηγαίνεις σπίτι σου να ρισκάρεις να μολύνεις τους δικούς σου ανθρώπους» είπε, αναφέροντας ότι τη στιγμή του αποχαιρετισμού η νοσοκόμα που ήταν στο πλευρό της μαμάς της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Δάκρυα που η Michelle μπορούσε να δει ακόμα και μέσα από την προστατευτική στολή.