ΗΠΑ- Κορωνοϊός: Παραλία γεμάτη κόσμο παρά την αύξηση των κρουσμάτων… (Video)

Η παραλία Clearwater Beach στη Φλόριντα ήταν γεμάτη κόσμο τις περασμένες μέρες, με τους λουόμενους να μη δείχνουν να ανησυχούν για τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή και να συρρέουν στην αμμουδιά για να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν πολύ κόσμο να κάνει ηλιοθεραπεία και να κολυμπά στην κατάμεστη παραλία. Όπως επισημαίνει η Daily Mail, ένα από τα μέσα που δημοσιεύουν το επίμαχο υλικο, παρόλο που κάποιες παραλίες στην ανατολική ακτή έκλεισαν λόγω του θανάσιμου ιού, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε σε αυτές που είχαν παραμείνει ανοιχτές, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις.

Ανάμεσά τους, τουρίστες, ντόπιοι, και φοιτητές που διανύουν τις διακοπές του Spring Break, και έχουν άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους για βόλτες και κοινωνικές επαφές, γενικά… ό,τι χειρότερο εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WFLA, που μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν την κατάμεστη παραλία Clearwater, το Σαββατοκύριακο ήταν ανοιχτές και άλλες πλαζ στην περιοχή της Τάμπα. Κι όλα αυτά ενώ τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει τις 4.000, ενώ έχουν σημειωθεί και πάνω από 70 θάνατοι. Πάνω από 150 από τα προαναφερόμενα κρούσματα εντοπίζονται στην περιοχή της Φλόριντα, όπου μέχρι πριν μερικά 24ωρα επικρατούσε αυτή η κατάσταση στο Clearwater Beach.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε εχθές η δημοσιογράφος Σάρα Χόλενμπεκ από την περιοχή δείχνουν άτομα όχι μόνο να μην τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά να στέκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, χωρίς να δείχνουν να έχουν καμία απολύτως αίσθηση του κινδύνου.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι δημοτικές Αρχές του Clearwater αναμένεται να ψηφίσουν την Πέμπτη μέτρα περιορισμού ή και απαγόρευσης της πρόσβασης στην διάσημη παραλία. Άλλες πόλεις στη Φλόριντα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι παραλίες τους θα παραμείνουν κλειστές, συμπεριλαμβανομένων των Miami Beach και Fort Lauderdale.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η περιοχή μας “τρυβλίο Πέτρι” για την καλλιέργεια ενός άκρως επικίνδυνου ιού», δήλωσε ο δήμαρχος του Miami Beach, Νταν Γκέλμπερ. «Το Spring Break τελείωσε. Το πάρτι τελείωσε», συμπλήρωσε αποφασισμένος.

Με πληροφορίες από Daily Mail και New York Post