ΗΠΑ – Καλιφόρνια: Αεροσκάφος πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε ένα μικρό αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μοντγκόμερι και κατευθυνόταν προς το Φούλερτον, ωστόσο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στη διασταύρωση της εθνικής οδού Σάντα Φε και Μέλροουζ Ντράιβ, στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνια.

Στο τετραθέσιο αεροπλάνο που επέβαιναν δύο άτομα, ο πιλότος διαπίστωσε ότι υπάρχει μηχανικό πρόβλημα και επικοινώνησε με τις Αρχές για να αναφέρει πως δεν μπορεί να φτάσει στο κοντινότερο αεροδρόμιο, αυτό της Πάλομαρ. Έτσι, έπρεπε να αναλάβει το ρίσκο, να το προσγειώσει σε έναν αυτοκινητόδρομο, το επόμενο πιο ασφαλές σημείο.

«Ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει αρκετά μεγάλο ύψος για να φτάσει στο Πάλομαρ. Ωστόσο, έκανε τρομερή δουλειά και επέδειξε μεγάλη ικανότητα για να προσγειωθεί ακριβώς εδώ, στο Ράντσο Σάντα Φε», δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του Σαν Μάρκος, Ντέιβιντ Πέντερ.

Οι Αρχές φρόντισαν να δημιουργήσουν τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες για να γίνει η προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο, όπου οι οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να λάβουν τις θέσεις που τους ζητήθηκε. Έτσι, το μόνο που προκλήθηκε ως συνέπεια ήταν μικροατυχήματα, όπως κάποιες πινακίδες που ξηλώθηκαν και ένα αυτοκίνητο που υπέστη υλικές ζημιές, αλλά κανένας τραυματισμός.

Πάντως, οι Αρχές θα διεξάγουν έρευνες για το συμβάν, ώστε να διαπιστώσουν πώς οδηγήθηκε ο πιλότος στην αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει κάποια υποψία πως ο πιλότος έκανε κάτι που θα τον βάραινε ως υπεύθυνο, όπως χρήση ουσιών ή αλκοόλ.