ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης γκαλερί κατέβρεξε άστεγη για να τη διώξει… (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση ενός ιδιοκτήτη γκαλερί στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο, να καταβρέξει μια άστεγη γυναίκα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρησή του.

Πρωταγωνιστής του περιστατικού που σημειώθηκε την Δευτέρα (9/1) είναι ο Κόλιερ Γκουίν, πελάτες του οποίου στην Foster Gwin Gallery είναι, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και ο Άρνονλτ Σβαρτσενέγκερ.

Στο βίντεο φαίνεται ο Γκουίν να στέκεται με τα πόδια του σταυρωμένα και να καταβρέχει ατάραχος την άστεγη στην οποία ακούγεται να φωνάζει να φύγει.

Μετά τα εκατομμύρια views που πήρε το βίντεο και τις αρνητικές κριτικές για την γκαλερί, ο Γκουίν προσπάθησε να υπερασπιστεί τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα ήταν σε υστερία και πέταγε σκουπίδια.

«Της είπα ότι πρέπει να φύγει γιατί δεν μπορούσα να πλύνω τον δρόμο. Τότε αυτή άρχισε να ουρλιάζει ακατάληπτα, να φτύνει, να μου φωνάζει σε σημείο που ήταν εκτός ελέγχου. Την ψέκασα και της είπα “φύγε, θα σε βοηθήσω”» δήλωσε ο Γκουίν στη The San Francisco Chronicle.

«Ήξερα ότι το να την ψεκάσω με νερό δεν είναι η λύση αλλά το ψέκασμα την ξύπνησε και την ηρέμησε. Αν μετανιώνω; Για το μόνο που μετανιώνω είναι για το γεγονός ότι ο τρόπος που τη βοήθησα στο παρελθόν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο αμετανόητος επιχειρηματίας.

Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι πριν το περιστατικό είχε επιτρέψει στη γυναίκα να μείνει για ημέρες στο πεζοδρόμιο και είχε προσπαθήσει να ενημερώσει την αστυνομία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για να τη βοηθήσουν.