ΗΠΑ: Εργοδότης απέλυσε… 900 υπαλλήλους ταυτόχρονα μέσω κλήσης Zoom (Video)

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ΓλυφάδαΣτόχος σφοδρής κριτικής έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ο CEO μιας αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, που φέρεται να απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω μιας κλήσης Zoom.

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της κλήσης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες των social media να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο Γκαργκ επέλεξε να προσεγγίσει αυτή τη δύσκολη συνομιλία.

«Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ διακόπτεται άμεσα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας».

«Η αγορά έχει αλλάξει… και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι’ αυτό θεώρησε σωστό να ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.

Στη συνέχεια της κλήσης, ο Γκαργκ ενημερώνει τους πρώην υπαλλήλους του ότι θα λάβουν ένα email από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με λεπτομέρειες για την αποζημίωσή τους. Επίσης χαρακτηρίζει την απόφαση που πήρε εξαιρετικά δύσκολη και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να κάνει τέτοιες περικοπές. «Δεν θέλω καθόλου να το κάνω αυτό. Την τελευταία φορά που το έκανα έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να φανώ πιο δυνατόν», αναφέρει στην επίμαχη βιντεο-κλήση.

Σε συνέντευξή του στο Daily Beast, ένας από τους απολυθέντες υπαλλήλους της εταιρείας εξήγησε ότι η βιντεοκλήση δεν ξεπερνούσε σε διάρκεια τα τρία λεπτά. «Μας πέταξαν λες και ήμασταν σκουπίδια. Ήμασταν στην εταιρεία από το ξεκίνημά της και δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από τη θέση του», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος.

Σύμφωνα με την Guardian, η εταιρεία παροχής ενυπόθηκων δανείων φέρεται να έλαβε μια «ένεση» ρευστού ύψους από επενδυτές ύψους 750 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και πρόσφατα η αξία της υπολογίστηκε γύρω στα 7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία για να επισπεύσει και να διευκολύνει τις διαδικασίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να αποκτήσει το σπίτι των ονείρων του.